Casal de la Gent Gran

El fet de la creaciĆ³ del Casal per la Gent Gran, que al seu dia es va plantejar dins lā€™ACR, va obeir a diversos motius. El principal es basava en el constant augment de persones grans dins el municipi, amb la particularitat que viuen soles, o es passen la major part del temps sense cap tipus de companyia, significant amb aixĆ² que lā€™Ć mbit de relaciĆ³ entre elles vagi minvant. TambĆ© Ć©s un fet evident que actualment la gent gran gaudeix dā€™una vida mĆ©s llarga, i Ć©s de vital importĆ ncia que continuĆÆn desenvolupant unes tasques que els facin sentir bĆ© amb ells mateixos.

 

Tanmateix, la qualitat de vida es lā€™aspecte mĆ©s important en les relacions socials de les persones, amb eixos com la salut, la famĆ­lia, les relacions, lā€™aprenentatge, el desenvolupament de les persones, lā€™assistĆØncia social, etcā€¦

Va ser per tots aquests aspectes, que lā€™AssociaciĆ³ de Fals va veure que socialment podia contribuir, dins la seva modesta situaciĆ³, a una de les tasques de la qualitat de vida de la gent gran com sĆ³n les relacions, aprenentatges, desenvolupament de tasques i tambĆ©, a que sā€™ho passessin el mĆ xim de bĆ© possible.

Ɖs per aixĆ² que a partir del mes dā€™octubre de 1999, es va acordar en una reuniĆ³ amb un grup de gent gran del poble, trobar-se al Casal tots els dimecres a la tarda, i preparar una sĆØrie dā€™activitats com: gimnĆ stica, cursets (dā€™art floral, fang, pintura ganxet, etc), xerrades, sortides, jocs diversos, curset dā€™HistĆ²ria de Catalunya, etc.

Totes aquestes activitats estan coordinades per una monitora i la comissiĆ³ dā€™avis elegits democrĆ ticament a lā€™assemblea del mes de setembre del 2007.

Lā€™objectiu principal era potenciar les capacitats de memĆ²ria, atenciĆ³ i donar un sentit recreatiu. Referent a lā€™activitat fĆ­sica, lā€™objectiu Ć©s potenciar les capacitats fĆ­siques, coordinatives, senso-preceptives, cognitives i de relaciĆ³ de les persones assistents a partir del programa dā€™activitats fĆ­sica i ioga.

Les diverses activitats es portem a terme el dimecres a la tarda, ampliant-ho a altres dies, a partir de lā€™Ćŗltim trimestre del 2007 i durant el curs 2008 totes les activitats extres ja es programen un altre dia de la setmana, lā€™intenciĆ³ es fer que siguin de dos dies fixes a la setmana, el primer el dimecres i el segon variable.

Val a dir que lā€™experiĆØncia dā€™aquests anys ha estat molt vĆ lida i enriquidora, cada vegada sĆ³n mĆ©s les persones que hi participen i en aquest moments hi ha una mitjana de 50 persones que prenen part en totes les activitats. Activitats que cada any es van incrementant.