Pessebre Vivent del Bages a les Torres de Fals 2017/2018


Pessebre Vivent del Bages


El pessebre és una de les manifestacions de la cultura popular més ben arrelades a Catalunya. La seva representació arreu del territori, no tan sols posa de manifest la convicció social de mantenir una tradició sinó també la seva capacitat oberta i integradora.

Enguany celebrem la 40a edició del Pessebre Vivent de les Torres de Fals, un dels més reeixits a Catalunya. L'esforç i dedicació dels més de 260 actors, figurants i tècnics es mereix també una felicitació. Tots ells fan possible la pervivència de la representació viva que, any rere any, fa reviure l'origen de les festes nadalenques.

Gràcies a l'esperit col·lectiu, la voluntat de ser i la fidelitat als ancoratges, el pessebre esdevé una activitat d'agermanament, que alimenta el nostre sentiment de pertinença a una comunitat, a un moment i a un lloc compartit. I és així com el conjunt monumental de les Torres de Fals i el seu entorn, esdevenen l'escenari idoni per transmetre el missatge de pau i convivència del Nadal. Un recorregut que, amb simplicitat i elegància, congria el retaule bíblic i el seu missatge d'esperança.

El pessebre, des del que fem a casa amb els infants fins a la representació viva que acullen els pobles catalans, ha esdevingut un dels símbols d'identitat nacional a Catalunya. Aplega els valors més nostrats a través dels quals ens expliquem al món: compromís, constància, generositat, confiança, disciplina, seny, humilitat, voluntat de compartir, sentiment de comunitat, il·lusió.

Felicito els impulsors i els organitzadors del Pessebre Vivent de les Torres de Fals per la celebració de l'efemèride. Agraeixo de tot cor que m'hagin convidat a escriure aquests mots per la meva vinculació amb la cultura popular del país. I convido al públic a visitar la comarca i gaudir plenament de l'experiència.

Lluís Puig i Gordi
Conseller de Cultura



Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar