Pessebre Vivent a les Torres de Fals - 2004

Pessebre Vivent del Bages


Aquest any, la celebració del pessebre vivent que els ofereixen els meus amics de Fals presenta un caràcter particular. Per primer cop des de 1977 els organitzadors d'aquest acte estan recolzats pels seus homònims, o més ben dit, pels seus germans de Fals d'Occitània. Després del 18 de juliol de 2004, res és com abans aquí al nostre poble.

Des d'aleshores quan passegeu pels camins i viaranys d'aquest poble, és un xic de sòl francès el que els seus peus trepitjaran, ja que en efecte, Fals de Catalunya i Fals d'Occitània, estan oficialment agermanats.

A partir d'ara, encara que uns i altres seguim el nostre camí, en tot moment hi haurà un pensament que s'escaparà cap a l'altra banda dels Pirineus. És per això que avui tinc l'honor d'escriure aquestes línies per anunciar-vos la vint i setena edició del Pessebre Vivent del Bages a les Torres de Fals.

Vaig descobrir aquest espectacle en la darrera edició i els confesso que em vaig quedar corprès de la qualitat i la grandiositat de la realització, així com del talent dels actors.

Per celebrar aquest aconteixement, que marcà incontestablement la historia de la humanitat, el marc d'aquesta realització es presta admirablement a la seva representació. El paisatge accidentat de les Torres de Fals recorda la duresa que acompanyà l'arribada de Jesús al món.

L'any passat, vaig compartir l'emoció i els nervis dels actors, vaig passar fred com ells; i els espectadors, segurament no es van donar compte que el ferrer colpia incansablement sobre l'enclusa, i que estava més garratibat que els altres, era jo mateix; ni que les dues compradores, que amb la cistella sota el braç, passejaven pel mercat, eren les meves ajudants de l'Ajuntament de Fals d'Occitània.

Aquest any nosaltres hi serem presents de cor, i us convido a tots a anar-hi; i observeu bé els diferents quadres que us presentaran, els vestits, el gest, les mirades i expressions, tots representen escenes de la Biblia. Fixeu-vos en els actors, ells són amateurs, són els meus amics, i la seva feina és admirable!

Estic orgullós d'ells, i cofoi de ser falsenc!

Claude Sarramiac
Alcalde de Fals d'Occitánia
Poble agermanat amb Fals

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar