TORNEIG DE MATACONILLS

NORMATIVA DEL TORNEIG


Distribució del camp:

Cada pista de joc consta de dos camps, on es situaran cada un dels equips. Al final de cada camp hi ha una zona delimitada que és el cementiri. En aquest, des del principi de la partida ha d'estar ocupat amb un jugador/a de l'equip contrari que domina el camp on està situat. (El cementiri sempre ha d'estar ocupat)

Inici del joc:
ACR Fals - agenda
El camp i l'equip que comença tenint la pilota es decidirà a sort a l'inici.

Funcionament del joc:

L'objectiu del joc és aconseguir matar el màxim de jugadors/es de l'equip contrari.

Cada un dels jugadors/es que sigui tocat per la pilota llençada per l'equip contrari anirà al cementiri. El membre de l'equip que estava en el cementiri inicialment torna al terreny de joc.

El jugador/a mort té un llançament des del cementiri. Si aquest aconsegueix matar a un altre jugador podrà tornar al terreny de joc.

Quan un jugador/a tira la pilota i un jugador/a contrari l'agafa a l'aire, mort el jugador/a que ha realitzat el llançament.

L'últim jugador/a eliminat té 3 oportunitats de llançament per tornar al camp de joc. Pot cedir els dos últims llançaments a altres jugadors del seu equip.

Si la pilota surt del camp per un dels dos cementiris, serà pels morts d'aquell cementiri. Si la pilota surt per els laterals, serà per l'equip del camp pel qual ha sortit.

No es pot prendre la pilota si es troba en camp contrari.

Com es guanya?

El joc acaba quan un dels dos equips hagi aconseguit eliminar tots els jugadors/es de l'equip contrari, o quan hagin transcorregut 20 minuts.

En el cas que hagi passat els 20 minuts i no s'hagi acabat la partida, guanyarà aquell equip que tingui més jugadors/es vius.

En cas d'empat a victòries, cada component del equip disposarà d'un tir des de la zona de cementiri. Mentrestant, l'altre equip, estarà col·locat al seu camp. L'equip que hagi aconseguit tocar a més jugadors de l'equip contrari serà el guanyador.

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar