Manifest dels Ateneus

Manifest aprovat a l'Assemblea General Ordinària de Socis de la Federació d'Ateneus de Catalunya, celebrada el 14 d'abril de 2012 a Vilanova i la Geltrú
Els ateneus catalans hem apostat sempre per la cultura associativa de base, vertebradora de l'estima envers un país i una llengua, a través dels valors que hem transmès generació rere generació: el respecte, la igualtat, el civisme, la democràcia i la solidaritat.

Ens trobem en un marc de temps difícils per a Catalunya i per a la seva ciutadania, i és ara quan ens cal unir esforços, més que mai, per aconseguir aportar actius socials i culturals que permetin oferir valors presents i vertebrar un futur en què la societat civil tingui molt a dir i molt a fer.

En aquest context, els ateneus volem posar a disposició del país la nostra experiència, les nostres infraestructures i el potencial humà dels qui en formem part.

Volem garantir el manteniment i la difusió de la cultura catalana, la tradicional i la contemporània; la promoció de l'esbarjo recreatiu i educatiu; la formació de la persona; l'activitat esportiva i de lleure; els espais de convivència i arrelament; el foment del voluntariat, del treball comunitari i en xarxa; el recolzament a les arts en totes les seves disciplines i l'impuls de l'ocupació i de la inserció, entre altres. En definitiva, un moviment ateneístic que s'ofereix al país que representa: una Catalunya forta, emprenedora, oberta i no excloent, que té el seu potencial en la base humana que l'aglutina i que li dóna força.

Els ateneus, doncs, apostem per treballar plegats per aquest objectiu, com ho hem fet sempre, col·laborant amb les administracions i els actius culturals del país, per garantir un treball comú que ens permeti projectar un futur millor.

federacio ateneus
Federació d'Ateneus de Catalunya


Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar