Ajuda a la navegació per aquest lloc web

L'ACR, com entitat capdavantera del poble de Fals, s'ha anat adaptant a les necessitats que presenten els habitants del poble i, fent una ferma aposta per les noves tecnologies, va creure oportú procedir a la creació d'una pàgina web per a poder donar més informació al màxim nombre de persones possibles, tant als que són socis de l'entitat, com per als que no ho són.

Però no volem tan sols donar a conèixer l'entitat sinó que també, volem donar a conèixer aquells costums tan arrelats del nostre poble i aquelles activitats que ens fan diferents als altres pobles, donant aquesta informació a totes aquelles persones interessades en els costums tradicionals i populars catalans.

També creiem que és una nova forma de fomentar la participació ciutadana, especialment per a les noves generacions, més adaptades a aquest nou sistema d'informació.

Crear una eina perquè tot el món pugui estar assabentat de tots els esdeveniments i activitats programades i que es duran a terme en els pròxims dies i també aquelles ja realitzades, també on poder obtenir a més, el màxim d'informació de tots aquells apartats que ofereix l'ACR.

A més se'ns va plantejar la necessitat de fer aquest mitjà el més accessible que fos possible, per a permetre que qualsevol visitant, sigui el que sigui el mitjà de connexió i el navegador que estigui utilitzant, pugui accedir molt ràpidament a qualsevol informació.

Un dels condicionaments més importants que s'ha tingut en compte, ha estat que el cost de disseny i manteniment posterior de la web fos sostenible per a una petita associació com és l'ACR. Aquest objectiu s'ha pogut complir al responsabilitzar-se d'aquestes tasques un grup de socis de l'entitat que de forma desinteressada, han realitzat el disseny i s'han compromès per a fer el manteniment posterior del sistema.

L'avaluació d'aquest nou projecte que es va posar en servei el dia 20 d'abril de 2009 i els resultats obtinguts ens permeten deduir que els objectius que ens varem proposar s'han complert àmpliament. Així ho demostren el alt nombre de pàgines vistes. Això ens proporciona un alt grau de satisfacció al veure la bona acceptació d'aquesta pàgina web. Aquesta bona acollida per part dels visitants del lloc web, siguin socis o no de l'entitat, ens anima a seguir millorant en el futur aquesta eina que, justament ara, acaba de néixer.

Durant el mes de març de 2018 s'ha implementat el servidor segur per a tota la web i s'ha adaptat la Política de privacitat i l'Avís legal en compliment amb el deure d'informació general recollit en l'article 10 de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic, que els prestadors de serveis de la societat de la informació estan obligats a posar a disposició dels consumidors i usuaris.

També s'ha implementat un mètode molt fàcil d'utilitzar perquè, si desitja rebre informació d'activitats culturals de l'associació, pugui fer-ho des de la web directament.

pagines visitades web ACR

Condicionaments genèrics

Que sigui fàcil de llegir

Al dissenyar cada pàgina hem tingut en compte que la majoria dels visitants no llegeixen cada paraula d'una pàgina, de fet només fan una lectura transversal buscant allò que intenten trobar. Per això hem fet servir encapçalats significatius entre cada paràgraf o idea principal, això ajuda en la recerca de continguts.

Sempre que ha estat possible fem servir una escriptura estructurada evitant els paràgrafs massa llargs.

Hem unificat el color i tipus de lletra ja que les fonts més senzilles i bàsiques són les millors, i com més elaborada és més difícil de llegir. En realitat no hi ha fonts estàndard, o bàsiques, però hi ha certes fonts que estan instal·lades en la majoria de navegadors. Això inclou "Open Sans", Roboto, Verdana i sans-serif.

Fem servir un text negre sobre fons blanc que pot resultar desolador però és molt llegible.

Evitem els colors molt vius ja que fan que un text sigui difícil de llegir.

Simplifiquem la navegació

Hem planificat sempre el lloc per on passarà la gent d'una pàgina a una altra.

Intentem que un visitant hauria de ser capaç d'arribar on vol en tan sol tres clics de ratolí.

Hem posat el menú a la part superior.

Fem servir enllaços dintre del text a altres parts de la web que seran beneficiosos en la navegació.

Hem indexat la web al cercador de FreeFind perquè sigui fàcil de trobar qualsevol contingut publicat. En el mateix accés hem inclòs les webs amigues de Pessebre Vivent del Bages, Ajuntament Fonollosa, Federació d'Ateneus de Catalunya, Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i Federació Catalana de Fotografia

Disseny de continguts

Amb el disseny actual, quan un lector navega per la web s'acostumarà a mirar en els mateixos llocs per a les adreces, les subdireccions i els continguts.

Per a alleugerir el pes de les pàgines i ajustar-nos a la codificació HTML més estricta, hem prescindit dels generadors de codi existents en el mercat, utilitzant un editor de text, codificant cada pàgina en HTML "pur i dur" i verificant cada pàgina amb l'eina de World Wide Web Consortium (W3C) per a garantir que no existeixen errors en el codi HTML i que al ser estàndard funcionarà en la majoria de navegadors.

Per garantir que les pàgines es veuen bé en els telèfons mòbils, fem servir l'eina de Google Developers per validar que tot el codi de la pàgina sigui el més adequat perquè pugui tractar-se en aquests dispositius.

S'ha validat la compatibilitat del codi per assegurar la qualitat de la visió en els següents dispositius mòbils: iPad, iPad Mini, Kindle Fire, Kindle Fire HD, Galaxy 7.0, Galaxy 10.1, iPhone 3, iPhone 4, iPhone 5, Galaxy SII, Galaxy SIII, HTC One X+, Lumia 800. Al final d'aquesta pàgina té un exemple de com es visualitzen les pàgines web en un telèfon mòbil.

Hem alleugerit el pes de les pàgines (el pes de la pàgina és la grandària total d'una pàgina, amidada en bytes, el codi, el text i les imatges). Una pàgina lleugera (que pesa poc) és millor perquè es carrega més ràpid. Per a analitzar el comportament de cada pàgina que es dissenya, fem servir l'eina externa de WebSiteOptimization i de Pingdom Tools que fan un anàlisi on-line de la pàgina.

Fem servir l'eina Radical Image Optimization Tool per optimitzar les imatges per a la web, fent una dimensió d'imatge tan petita com ha estat possible per a aquest disseny.

Per a facilitar la càrrega de les pàgines web, la mesura de les fotos és de 384x288 amb baixa resolució, sent la seva grandària mitja de 30 KB.

Si desitja disposar d'una còpia de millor qualitat, només ha de sol·licitar-ho amb un correu electrònic indicant la referència de la foto i procedirem a enviar-la mitjançant un correu electrònic.

En aquest supòsit, vostè es compromet a utilitzar la informació exclusivament per a les seves pròpies necessitats i a no realitzar directament o indirecta una explotació comercial dels serveis als quals té accés de forma gratuïta.

Per a verificar que tots els enllaços siguin funcionals i correctes (evitar enllaços trencats i pàgines orfes) fem servir l'eina Xenu's Link Sleuth

Per a facilitar la localització del lloc web, hem donat d'alta les seves dades en els principals cercadors.

Compromís de privacitat

L'ACR està compromès amb la privacitat de l'usuari dels nostres serveis. Per tant no sol·licitem cap dada personal als visitants segons l'estipulat en la política de privacitat.

L'ACR no utilitza el SPAM (enviament de correu no sol·licitat) com a forma de promoció ni cap sistema de registre que pugui afectar a la Llei 15/1999 de Protecció de Dades de Caràcter Personal. Tampoc té com a finalitat convertir-se en un centre comercial virtual ni intervé com a intermediari en la realització de cap transacció comercial, ja sigui directament o indirecta.

La web de l'ACR no utilitza cookies de cap tipus.

Pujar Maqueta de l'espai web Pujar

Ajudes navegacio

1 - Freefind, cercador que indexa els continguts de la pàgina web de l'ACR a més dels enllaços recomanats:
- Ajuntament de Fonollosa
- Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya
- Federació d'Ateneus de Catalunya
- Federació Catalana de Fotografia
- Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya
- Pessebre Vivent del Bages

2 - Enllaç ràpid a la pàgina principal

3 - Llicencia de Creative Commons

4 - Validació del codi de la pàgina pel robot de World Wide Web Consortium (W3C) per a garantir que no existeixen errors en el codi HTML i que al ser estàndard funcionarà en la majoria de navegadors.

S'ha validat el funcionament amb els navegadors Windows (W), Mac (M), Linux (L) i BSD (B):

Amaya 11.4.4 (W) del W3C
Arora 0.11.0 (L)
Avant 12.181 (W)
Camino 2.1.2 (M)
Chrome 24.0.1290.1 (W), 24.0.1312.52 (M)
Firefox 18.0.1 (W), 19.0 (L), 3.0.10 (B), 17.0 (M)
FlashPeak 6.01.094 (W)
Flock (M)
Galeon 2.0.2 (L)
Epiphani 3.6.1 (L), 2.22 (B)
iCab 5.0.1 (M)
Iceape 2.7.11 (L)
Iceweasel 10.1.11 (L)
Internet Explorer 8.0.6001.18702 (W)
K-Meleon 1.5.4 (W)
Kazehakase 0.5.8 (L)
Konqueror 4.9 (L)
Luakit 1.8.0 (L)
Lunascape 6.8.0.25815 (W)
Maxthon 3.4 (W)
Mozilla 1.7.13 (W)
Neoplanet (W)
OmniWeb 622.19.3.0 (M)
Opera 12.50 (W), 9.64 (B), 12.12 (L), 12.12 (M)
Safari 6.0 (M), 5.1.5 (W)
SeaMonkey 2.15 (W), 2.9.1 (L), 1.1.16 (B)
StarOffice (W)

5 - Anar al principi de la pàgina que s'està visualitzant

6 - Accés als diferents apartats i seccions que formen l'associació

7 - Accés a les dades legals de la web

Pujar Exemple de visualització en un telèfon mòbil PujarGeneralitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar