Concurs Teatre Camps, Fals i Fonollosa
concursteatre.tk

site search by freefind

ACR Camps, Fals i Fonollosa
ACR Camps, Fals i Fonollosa
Qui somInformacioBases concurs de teatreFull d'inscripciˇ
Informaciˇ d'utilitat
ACV CampsACR FalsACR Fonollosa
Camps
Fals
Fonollosa
El poble de Camps estÓ situat a la part Nord del terme de Fonollosa, a 585 m d'altitud. TÚ una poblaciˇ de 110 habitants i un poblament dispers. Tan sols sis persones viuen al nucli, format per l'esglÚsia parroquial, unes poques cases, les antigues escoles i el local social de l'Associaciˇ de Ve´ns i Cultural de Camps. La resta del terme estÓ format per masies que aprofiten l'esplanada agrÝcola de la Vall del Puig, encarada a migdia.

Per arribar-hi s'utilitza la carretera de 2,5 km que surt del Raval del PaisÓ de Fonollosa, situat al km 13 de l'antiga carretera de Manresa a Calaf. TambÚ estÓ ben comunicat amb Fonollosa a travÚs del camÝ ve´nal del raval de la Pocafarina.

Limita al nord amb la serra de Castelltallat i al sud amb la riera de la Vall. En destaca l'excel·lent vista sobre el Pla de Bages i els relleus circumdants, especialment, de la serra de Montserrat.

L'altre aspecte destacat Ús la riquesa de patrimoni cultural. La importÓncia hist˛rica de les seves esglÚsies: Santa Maria de Camps, Santa Maria de Caselles, Sant Mamet de Bacardit i Sant Esteve de Camps.

En destaquen tambÚ unes sepultures excavades a la roca, i les anomenades Roques del Diable (formaciˇ calcÓria afectada per un procÚs de carstificaciˇ).

El poble celebra la Festa Major el primer cap de setmana de maig, i nombroses festes i tradicions repartides al llarg de l'any, organitzades per l'Associaciˇ de Ve´ns i Cultural de Camps.
El nucli de Fals estÓ situat a la zona sud del terme de Fonollosa, situat en un gran pla entre les rieres de la Vall i de Rajadell, a 400 m d'altitud. ╔s el terme mÚs gran del municipi, que va des de la serra de Castelltallat a la riera de Rajadell, i del cim de Cal Xamal fins a tocar del riu Cardener.

Compta amb una poblaciˇ de 298 habitants dels quals la meitat habita al nucli, conegut com el raval, i l'altre meitat en cases disseminades i ravals. El nucli antic estÓ format per un petit entramat de carrers estrets i cases constru´des a partir de finals del XVIII, a tocar del qual, s'ha alšat una zona urbana mÚs moderna que compta amb una vintena de cases i un nombre semblant de parcelĚles per edificar. L'impacte de la construcciˇ de l'eix transversal (a 150 metres del nucli) i la seva proximitat a la capital de la comarca, aixÝ com el propi creixement vegetatiu de la poblaciˇ aut˛ctona, comporten la necessitat d'ampliar mÚs la zona urbana.

El terme, originÓriament anomenat Falchs, compta amb un dels monuments religiosos i militars mÚs coneguts i vistosos de la comarca, les Torres de Fals. TambÚ cal destacar la presŔncia d'ermites com Santa Maria del Grau i Sant Andreu, d'origen romÓnic; d'unes sepultures excavades a la roca i de paratges d'alt interŔs natural com la Serra de Collbaix.

El poble compta amb l'Associaciˇ Cultural i Recreativa, formada fa mÚs de 25 anys, i que Ús l'encarregada de gestionar la vida cultural del poble i fins i tot, dona cabuda a activitats de caire social i assistencial. Organitza actes com el Pessebre Vivent del Bages, representacions teatrals, les caramelles, la cavalcada de reis, la festa de Sant Vicenš, etc.
El nucli que dona nom al municipi estÓ situat al km 14 de l'antiga carretera de Manresa a Calaf. TÚ una poblaciˇ de 275 habitants, entre els quals la meitat habiten en masies disseminades i ravals, i l'altre al nucli. Aquest, estÓ format per un pocs carrers, la plaša major, l'ajuntament, l'esglÚsia, l'escola i la zona esportiva. Prop del nucli hi ha els ravals del PaisÓ i de la Pocafarina.

El poble de Fonollosa - amb el seu nom, d'evident origen botÓnic - estÓ situat a 525 m d'altitud en una pla estructural que limita al nord i ponent amb la serra de Castelltallat i que Ús solcada per la riera de la Vall de Fonollosa. ╔s a travÚs d'aquesta vall, per on discorren les principals vies de comunicaciˇ per arribar al poble, i on es poden observar els indrets mÚs destacats en quan a vegetaciˇ.

╔s l'˙nic dels nuclis que hist˛ricament ha comptat amb la presŔncia d'activitat industrial, tot i que recentment ha tancat portes la fÓbrica tŔxtil que en els seus bons temps havia ocupat a mÚs de 60 persones de la zona i principalment del nucli.

El poble compta amb una Associaciˇ Cultural que des de fa mÚs de vint i cinc anys gestiona la vida cultural del poble i organitza nombroses festes, de les quals en destaca la Festa Major celebrada al mes d'agost, per˛ sense descuidar-ne altres com les caramelles, la cavalcada de reis i els pastorets. Aquests darrers organitzats pel jove grup de Teatre Falta Gent!
Localitzaciˇ del Casal de Camps

localitzacio Casal de Camps

I.C.C. - Camps
Localitzaciˇ del Casal de Fals

localitzacio Casal de Fals

I.C.C. - Fals
Localitzaciˇ del Casal de Fonollosa

localitzacio Casal de Fonollosa

I.C.C. - Fonollosa

Localitzaciˇ dels pobles de Camps, Fals i Fonollosa

Planol general

Institut CartogrÓfic de Catalunya
Menu

Bases concurs de teatre       Full d'inscripciˇ       Informaciˇ       Qui som      


Creative Commons License
El temps
El temps a Fals
Politica de privacitatContactarAvis legalEnllašos i cercadors
Enllašos i cercadors
Valid HTML 4.0 Transitional
MenuAjuntament de Fonollosa
Ajuntament de Fonollosa
Consorci de Promociˇ TurÝstica del Cardener
Consorci de Promociˇ TurÝstica del Cardener
Federaciˇ d'Ateneus de Catalunya
Federaciˇ d'Ateneus de Catalunya
Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya
Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya
Federaciˇ de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya
Federaciˇ de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya
Federaciˇ Catalana de Fotografia
Federaciˇ Catalana de Fotografia
Pujar