El jardí dels hostes


El grup de teatre de l'ACR de FALS presenta l'obra dramàtica

El jardí dels hostes
adaptació de la novel·la de Pilar Doucastella
dramatitzada per Francesc Parcerisas i Lluís Tuneu

El jardi dels hostes

L'autora Pilar Duocastella, nascuda el 1959 a cal Marquet de Castelltallat (comarca del Bages), és infermera i treballa a la Fundació Althaia (Hospital de Sant Joan de Déu), de Manresa. També col·labora en la revista Agathos, de la qual n'és subdirectora. Durant molt de temps ha viscut a pagès, a la masia Les Planes de Sant Mateu de Bages.

La seva primera novel·la "Dona i cadira" (1998), ha estat traduïda i publicada en castellà sota el títol "Silla de enea" (2003). En aquesta obra la Lluïsa, la protagonista, comença a patir els inicis de la malaltia d'Alzheimer i davant la por de perdre els seus records, decideix escriure'ls en una llibreta, asseguda a la seva cadira de boga.

"El jardí dels hostes" (2004) és la segona novel·la de Pilar Duocastella i amb ella va resultar finalista del premi El lector de l'Odissea l'any 2002.

"El jardí dels hostes és la història d'una casa i d'una dona, que s'esforça a tirar endavant un mas amb tot el seu patrimoni." Amb aquestes paraules comença la ressenya que podem llegir a la contraportada del llibre, però val a dir que "El jardí dels hostes" és molt més que aquests dos referents.

Per una banda, perquè rere la lectura àgil i amena d'aquesta novel·la hi trobem una denúncia, o un crit de queixa, contra l'abandó a què sovint es veuen sotmeses les zones rurals.

El seus habitants, generació rere generació, han lluitat per conservar el patrimoni i les seves formes de viure.

Però per motius diversos (les circumstàncies de la vida, la manca de comoditats o, com és el cas que trobem a la novel·la, els incendis forestals) s'han vist obligats a prendre determinacions forçades.

Alguns han marxat abandonant la casa pairal, d'altres han continuat o tornat a començar, i d'altres han obert les seves portes al turisme rural. Aquesta és l'opció que pren la protagonista de la novel·la, la Joana, amb el mas que ha de salvar, Cal Llumà.

Però per altra banda l'autora no només ens mostra aquesta lluita per conservar el patrimoni, sinó també l'afany de superació personal per part de la Joana, la protagonista, una dona forta que s'ha construït a ella mateixa tot lluitant contra les adversitats. I sobretot, l'acceptació de la vida tot provant de comprendre l'entorn, els altres, i intentant entendre l'amor incipient que sent néixer dins d'ella quan ja no esperava un sentiment com aquest.


REPARTIMENT
JOANA Anna Planas
FÈLIX Antoni Arnau
ISIDRE Josep Centellas
AINETA Pilar Braquets
MONTSERRAT Rosa Xavier
JACINT Anselm Clotet
MAITE Imma Boladeras
NENA Àngela Nebot
NEN Andreu Clotet
SR.GARRIGA Ramon Grau
SRA.GARRIGA MªCarme Grau
ANNA Isabel Galobart
CARLES Eloi Hernández
ALFRED Àngel Guilanyá
MARIA Fàtima Brunet
CISCO Pere Tomasa
PALETA Josep Masana
COSINA Teresa Boladeras

EQUIP TÈCNIC
TÈCNICS LLUM I SO Josep Serra
Joan Grau Comas
MAQUILLATGE Paquita Puigdellivol
VESTUARI Rosa Solé
Maria Casellas
ADJUNT REGIDOR Isabel Galobart
MUNTATGE AUDIOVISUAL Antoni Arnau
REGIDOR Luís Tuneu

DIRECCIÓ

Francesc Parcerisas

Representacions
2007       2008      

Nou muntatge 2012


El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes    El jardi dels hostes   
Si desitja disposar d'una còpia de bona qualitat, només ha de sol·licitar-ho amb un correu electrònic indicant la referència de la foto i procedirem a enviar-la mitjançant un correu electrònic.


Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar