Jordi Casals
Director de cor i orquestra

Nascut a Terrassa el 1973, als 10 anys ingressa a l'Escolania de Montserrat, on es forma sota el mestratge del P. Ireneu Segarra. Posteriorment continua la seva formació musical al Conservatori de Terrassa i el 1999 es trasllada a Àustria, on encara resideix, per estudiar al Conservatori de Viena amb els professors Reinhard Schwarz i Georg Mark. El 2003 es gradua en Direcció Coral i Orquestral amb Matrícula d'Honor.

Des del 2003 és el sotsdirector de l'Arnold Schoenberg Chor de Viena, i des del 2005, any en què el cor assumeix també la funció de cor resident del Theater an der Wien, n'és el Mestre preparador per a les produccions escèniques. També ha preparat el cor per a diversos teatres i festivals internacionals: Festival d'Aix-en-Provence, Gran Teatre de Luxemburg, Festival d'Holanda, Festival d'Edimburg, Festival de Baden-Baden, Teatre de Reggio-Emilia, Teatre de Bologna i de Mòdena, Gran Teatre de Xangai...

Des del març de 2006 és professor de Direcció coral i Conjunt instrumental a la Universitat de música i arts escèniques de Viena, i des del maig de 2015, data en què el Ministeri de la Presidència austríac va fer oficial el seu nomenament, és el tercer Kapellmeister de la Wiener Hofmusikkapelle (Capella Imperial del Hofburg de Viena), una institució emblemàtica formada pels Petits Cantors de Viena, i membres del cor d'homes de l'Òpera Estatal i de l'Orquestra Filharmònica de Viena, amb els quals interpreta regularment misses de Mozart, Haydn i Schubert dins de la litúrgia dominical a la Capella del Hofburg de Viena.

Casals és també des de la seva fundació el director artístic de "Canta amb el Cor", un projecte coral participatiu terrassenc però obert a tot Catalunya i en el marc del qual ha dirigit el Carmina Burana de C. Orff (2015) i el Requiem de W.A. Mozart (2016).

Recentment acaba de ser nomenat director artístic de la Setmana Coral de Burgeis bei Mals (Südtirol) per a les properes tres temporades.

És convidat regularment tant a Catalunya com a Àustria a impartir cursos i tallers de direcció, a formar part de jurats i a dirigir concerts i encontres corals i/o orquestrals.

Jordi Casals és llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar