Pessebre Vivent del Bages a les Torres de Fals 2014/2015

Pessebre Vivent del Bages


Celebrar la 37ena. edició del Pessebre vivent de Fals, un esdeveniment que any rere anys ens endinsa en el cor del misteri de la vida de Jesús, i en el misteri del Nadal, és una fita que cal celebrar, perquè la torxa de la fe, del compromís o de la inquietud d'un Poble sencer continua passant de mans a mans, de generacions a generacions, de cor a cor, portant els valors que ens ajuden a fer memòria i a viure amb sentit i compromís, humana, ben humanament la vida.

Tornar a posar en escena, quelcom més que una representació, "un misteri", que continua seduint i enamorant a tantes persones que tenen voluntat de "fer Poble", de teixir complicitats i d'acostar-se als veïns per tal de renovar junts el repte d'emocionar, implicar, ajudar a les persones a ser millors, dedicant temps, imaginació i la passió per fer gaudir de l'espectacle, però sobretot, per connectar-se amb el més essencial de la vida que batega en els seus cors de creients o de buscadors, és digne d'elogi i admiració.

Un any més felicitem a tot un Poble que sap crear lligams, que sap el que és i significa el compromís i que és capaç d'obrir les seves portes, perquè els de dintre i els de fora, puguin compartir quelcom essencial en un entorn privilegiat, en un paisatge que ajuda a aprofundir en el millor de la nostra tradició i que ens recorda, en l'íntim del cor, que només es veu bé amb el cor; que els que tenen el cor net, com els nens, són els que són capaços d'entendre el bo i millor.

Fals, un any més tornarà a ser el Betlem de Judà, que va portar una Bona Noticia per a tota la humanitat. Tant de bo, revivint el misteri, tots els que gaudeixen de cada escena, de cada missatge esdevinguin ells mateixos Bona Noticia, i portin a les seves llars, als seus treballs, a la societat, la llum que il·lumina a Fals i que pot donar una mica més de llum i de calor al nostre món que pateix el fred de la indiferència i la foscor d'una crisis que continua castigant als més febles.

Que tinguem unes bones festes de Nadal, que el 2015 sigui un any d'oportunitat i que la Gran família de Fals enforteixi el seu teixit associatiu, les relacions de bon veïnatge i el desig d'un món més just, fratern i solidari.

Sor Lucía Caram
Monja dominica contemplativa

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar