Activitats any 2009
A continuació es fa una relació dels actes duts a terme durant l'any 2009, reunits en grans blocs

Festes

Teatre

II concurs de teatre de Camps, Fals i Fonollosa

Pessebre Vivent del Bages

Altres activitats

Obres de millores i inversions realitzades

Agraïments


Pujar Festes Pujar

Les festes que s'han organitzat han estat moltes. Des de les que tenen ja una arrelada tradició, fins a les que s'han incorporant. Us les relacionem a continuació segons ordre cronològic:


REPRESENTACIÓ DEL PESSEBRE

El dijous 1 de gener, 4a representació del la 31a edició del Pessebre Vivent del Bages.
Memoria any 2009

CASAL DE LA GENT GRAN

El divendres 2 de gener, al casal berenar per celebrar la festa de reis amb regals de l'amic invisible, repartits per un patge de ses majestats el reis mags i per acabar berenar amb tortells de reis.
Memoria any 2009

REPRESENTACIÓ DEL PESSEBRE

El diumenge 4 de gener, 5a representació de la 31a edició del Pessebre Vivent del Bages.
Memoria any 2009

FESTA DE REIS

El dilluns 5 de gener, els tres Reis Mags de l'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, van arribar al nostre poble. Cap a les 10 del vespre, ses Majestats els Reis Mags van arribar al Casal, i com cada any, van deixar algun present i caramels per a tothom i per acabar la vetllada vam menjar amb tots el presents el clàssic tortell de reis.
Memoria any 2009

ENTREGA DE LES PANERES

El dimarts 6 de gener. Pel que fa referència a les paneres (ja anem per la XXXIVe), s'han fet tres paneres amb tres números diferents. Les paneres que no han sortit són la primera i la segona, i es van sortejar entre els assistents el dia de l'entrega. Els afortunats van ser el Sr. F. Villegas i el Sr. A. Torras
Memoria any 2009

REPRESENTACIÓ DEL PESSEBRE

El dimarts 6 de gener, la 6a representació de la 31a edició del Pessebre Vivent del Bages, es va tenir de suspendre pel mal temps.
Memoria any 2009

REPRESENTACIÓ DEL PESSEBRE

El diumenge 11 de gener, 7a i ultima representació de la 31a edició del Pessebre Vivent del Bages.
Memoria any 2009

1er CONCURS DE TEATRE DELS POBLES DE Camps, Fals, Fonollosa i Rajadell

El dissabte dia 17 de gener, a 2/4 de 10 del vespre al local Cultural de Rajadell, es presenta l'obra de teatre "El visitant" a càrrec del grup de teatre "Punt i seguit" de Terrassa.
Memoria any 2009

CASAL DE LA GENT GRAN

El divendres 23 de gener, al casal, xerrada amb el títol "MENJAR BÉ PER MANTENIR LA SALUT"FESTA DE SANT VICENÇ

El dissabte dia 24 de gener a les 10 de la nit al casal de Fals es va celebrar la festa del patró de Fals, Sant Vicenç, amb un concert de jazz a càrrec del grup, "CARAJILLO'S HAPPY BAND" i per acabar i va haver un "piscolabis" per a tots els assistents.
Memoria any 2009

FESTA DE SANT VICENÇ

El diumenge 25 de gener a les 12 del migdia, celebració de l'Eucaristia, que es va celebrar a l'església de les Torres de Fals amb acompanyament musical. L'acte es va acabar amb la Benedicció de la Coca presentada pels Priors i el seu repartiment.
Memoria any 2009

CLOENDA DE LA 31a EDICIO DEL PESSEBRE

El diumenge 25 de gener, cap a les 2 del migdia al casal de Fals, es va celebrar amb un dinar la cloenda de les representacions del Pessebre Vivent de Bages. Va tancar l'acte el Sr.Fondevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya.
Memoria any 2009

1er CONCURS DE TEATRE DELS POBLES DE Camps, Fals, Fonollosa i Rajadell

El dissabte 31 de gener, a 2/4 de 10 del vespre al Centre Cultural de Fonollosa es va presentar l'obra de teatre "Estrelles en un cel de matinada" a càrrec del grup de teatre "Acte Quatre" de Granollers.
Memoria any 2009

CURS DE TAST DE CERVESA

El dissabte 7 de febrer al casal de Fals, es va dur a terme un curset per a saber més de la cervesa, donat per un especialista en el tema. Els assistents van poder tastar una varietat de cerveses i aprendre una mica més d'aquesta beguda.1er CONCURS DE TEATRE DELS POBLES DE Camps, Fals, Fonollosa i Rajadell

El diumenge 8 de febrer, al Local Social de Fals, es presenta l'obra de teatre "Aquí en passarà una de molt grossa" a càrrec del grup de teatre "Agrupació Artística Encert" de Sabadell.
Memoria any 2009

CASAL DE LA GENT GRAN

El dijous 19 de febrer, es va organitzar una sortida al Teatre Kursaal de Manresa per veure l'obra de teatre "Converses amb la mama"1er CONCURS DE TEATRE DELS POBLES DE Camps, Fals, Fonollosa i Rajadell

El diumenge 21 de febrer, al Local Cultural de Rajadell, es va presentar l'obra de teatre "Carnaval" a càrrec del grup de teatre "Elenc Dramàtic" de Sant Vicenç dels Horts.
Memoria any 2009

CARNESTOLTES

El diumenge 22 de febrer va arribar el Carnestoltes a Fals pels més menuts i per a tots aquells que encara se'n senten. A 2/4 de 6 h de la tarda i per a començar, es va fer un taller de maquillatge i desprès la quitxalla va gaudir de valent amb el grup d'animació "Ai Carai i Lluís Atcher" amb l'espectacle "El ball a la plaça". Hi va haver gresca per a tothom, i sense faltar un berenar per a tots.
Memoria any 2009

CASAL DE LA GENT GRAN

El dissabte 28 de febrer, es va fer una sortida per anar a fer la Calçotada a Alcover i visita a TarragonaREUNIÓ DE SOCIS COL·LABORADORS

El diumenge 1 de març, a 2/4 de 8 de la tarda a la biblioteca del casal, reunió informativa.1er CONCURS DE TEATRE DELS POBLES DE Camps, Fals, Fonollosa i Rajadell

El dissabte 7 de març, a 2/4 de 10 del vespre al casal de l'associació cultural i veïns de Camps, es representa l'obra de teatre "El florido pensil" a càrrec del grup de teatre de l'Agrupació Teatral de Calaf
Memoria any 2009

XERRADA "FEM SALUT"

El dissabte 14 de març, a les 10 de la nit conferència "La columna de la nostra vida" a càrrec de Mª.Dolors Arias, fisioterapeuta integral.CASAL DE LA GENT GRAN

El divendres 20 de març, al casal, xerrada amb el títol "ECONOMIA DOMÈSTICA"CLOENDA DEL 1er CONCURS DE TEATRE dels pobles de Camps, Fals, Fonollosa i Rajadell

El dissabte 21 de març a 2/4 de 9 del vespre, al casal de Fals va començar la cerimònia de clausura del 1er. concurs de teatre. Desprès de l'arribada dels participants, es va servir un sopar i a continuació es va procedir al lliurament del premis. La cerimònia va estar amenitzada per un grup de ball de l'escola "Cos i dansa" de Manresa i la presentació va ser feta per gent dels pobles organitzadors.
Memoria any 2009

CALÇOTADA POPULAR

El diumenge 29 de març, al migdia, es va celebrar la 14a. Calçotada Popular, que es va fer al local pel mal temps, i no en lloc de sota les alzines del Grau, amb una gran assistència. Es va poder degustar uns calçots amb una salsa excel·lent, carn, botifarres i sangria.
Memoria any 2009

TEATRE

El diumenge 5 d'abril, a 2/4 de 7 de la tarda al casal de Fals, a càrrec del grup "El retaule" de Manresa, lectura dramatitzada de l'obra "Els condemnats"
Memoria any 2009

CARAMELLES

El diumenge 12 d'abril. Després de dies d'assaig, es va fer la primera cantada de Caramelles la nit del dissabte 11 d'Abril a la Vetlla Pasqual. Enguany amb les cançons :"Vida" i "Al-leluia" a càrrec dels grans, "Mimats", a càrrec dels més petits. Les cançons han estat escrites i musicades per en Josep Macià i el disseny del programa d'en David Garriga. Els balls : "El Gall", "Cascavells de Cardona", "Cercolets", "Ball de Nans", "Cercle Circassià", "Jota de Manacor", "La Bolangera" i "Ball de Cascavells de Fals".

L'endemà, dia 12, a les 8 del matí es va oferir un esmorzar a "La Mallola". Seguidament els caramellaires van fer cantades i ballades a diversos indrets i cases del poble: El Clot, La Masia de Canet, Cal Tico Nou, a les 11 la missa i al acabar cantada a la Plaça de l'Església, ja que degut al mal temps no es va poder fer els balls de la plaça. A la tarda hi va haver actuació a La Creu i al Molí de Boixeda. El fi de festa va tenir lloc al Casal, amb una degustació de la tradicional i monumental Mona de Pasqua.

El divendres dia 11 a l'acabar els assajos, es va fer un sopar a base de pica-pica per tots els que participen en les Caramelles.
Memoria any 2009

Memoria any 2009

Memoria any 2009

DIADA DE SANT JORDI

El dissabte 18 d'abril, a les 9 del vespre al casal de Fals, cloenda de la revista Falchs. Es va fer balanç de les revistes a càrrec de Ernest Molins i va cloure l'acte el Sr. Joan Badia, director general d'innovació del departament d'educació de la Generalitat de Catalunya i a continuació, lectura sobre "La llegenda del Comte Arnau" a càrrec del grup de teatre de Fals i concert de l'orquestra juvenil de l'escola de Fonollosa.
Memoria any 2009

DIADA DE SANT JORDI

El dissabte 25 d'abril, a 2/4 de 10 del vespre al casal de Fals, parada de llibres i estrena de l'obra de teatre "DONA I CADIRA"
Memoria any 2009

DIADA DE SANT JORDI

El diumenge 26 d'abril es van preparar les parades de llibres, contes i roses a la sortida de missa i al casal, i a 2/4 de 7 de la tarda al casal de Fals segon dia d'estrena de l'obra de teatre "DONA I CADIRA"
Memoria any 2009

CASAL DE LA GENT GRAN

El dimarts 1 de maig, es va fer una sortida per anar a NÚRIA - RIBES DE FRESER - RIPOLL
Memoria any 2009

FUTBOL AL CASAL

El dissabte 2 de maig, al casal es va sopar i veure un partit de la lliga de futbol.CASAL DE LA GENT GRAN

El dijous 7 de maig, es va fer una sortida conjunta amb el casal de Manresa per anar a visitar OLIUS i el romànic del Solsonès
Memoria any 2009

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE SOCIS

El dissabte 9 de maig, a les 10 de la nit es va celebrar l'assemblea general ordinària de socis de l'ACR, acte propi del normal funcionament de tota associació legalment constituïda.

Es va llegir l'acta de l'any anterior la qual es va aprovar, així com els comptes i el pressupost d'aquest any.

També es celebren eleccions per 4 anys, per els càrrec de Vicepresident, Secretari i vocal, es renoven els càrrecs de secretaria i vocal.TEATRE

El diumenge 10 de maig, a les 6 de la tarda al casal de Fals, representació de l'obra "Planxat al Vapor", a càrrec del grup teatral "Cul-i-Seu" de la Societat Coral l'Estrella de Sant Vicenç de Castellet.
Memoria any 2009

FUTBOL AL CASAL

El dimecres 13 de maig, final de La Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic de Bilbao, a partir de tres quarts de deu es va connectar amb TV3 per veure el partit en una pantalla gegant.CURSA POPULAR D'ORIENTACIÓ

El dissabte 23 de maig, a la pista poliesportiva de Fals, es va organitzar una cursa d'orientació, un esport on el participant utilitza un mapa detallat d'un àrea per trobar uns determinats elements. El repte és trobar la millor ruta per arribar a aquestes fites i fer-ho en el menor temps possible.
Memoria any 2009

FUTBOL AL CASAL

El dimecres dia 27 de maig a 3/4 de 9 del vespre es va connectar amb Antena3 veure el partit de futbol de la final de la "UEFA Champions League" entre el Barça i el Manchester en una pantalla gegant. A la mitja part es va servir un sopar.FESTA MAJOR 2009

Els dies de la Festa Major van ser 23, 30 i 31 de maig i 6, 7 i 13 de juny

Durant tots els dies de Festa Major es va poder visitar l'exposició del treballs manuals i pintures fets pel casal de la gent gran, també l'exposició del XXX concurs de fotografia de Fals i el II dels cartells del programa de la Festa Major.
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

El dissabte 30 de maig a les 2/4 de 6 de la tarda, sortida des de l'aparcament de les torres de Fals, per la inauguració de la restauració del pou de glaç a les feixes del rector. Organitzat per l'A.V.V. de Fals.
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

A 2/4 de 10 de la nit al Casal pregó de la festa Major a càrrec de David Bonvehí, ex alcalde de l'Ajuntament de Fonollosa, salutacions del Sr. Santi Serarols, Alcalde de Fonollosa i del president de l'ACR Josep Codina.
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

A continuació sopar de festa major i per acabar, l'actuació de Marcel Gros amb l'espectacle "MILLORS MOMENTS"
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

El diumenge 31 maig, a 2/4 de 12 del migdia, Missa a l'església del Raval amb l'acompanyament i petit concert a càrrec de la "CAMERATA HARMONICA DEL BAGES"
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

A continuació inauguració de les noves instal·lacions del casal i jornada de portes obertes, i seguidament el tradicional vermut de Festa Major.
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

A 2/4 de 7 de la tarda Ball de Festa Major amb el grup "AURA". A la mitja part lliurament de premis del XXX, Concurs de fotografia i del II Concurs de Cartells del programa de la FESTA MAJOR.
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

El dissabte 6 de juny, a les 6 de tarda a la pista poliesportiva, tarda infantil amb el grup "FESTACTIVITAT" , amb activitats per a tots, jocs, pintures, castells inflables ... i en acabar berenar per a tothom.
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

A les 10 de la nit al casal "CONCERT DE MÚSICA DE JAZZ" a càrrec de la companyia "Manel Camp Quartet" que presenta l'espectacle "TORNASOL"
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

El diumenge 7 de juny, APLEC DEL GRAU, a partir de les 11 del matí, Fira de productes naturals de la comarca.
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

A les 12 del migdia sota les alzines, Missa i repartiment del panet.
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

Seguidament els balls de l'almorratxa, corrandes i cascavells.
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

A les 2 de la tarda dinar popular
Memoria any 2009

FESTA MAJOR 2009

El dissabte 13 de juny, a les 4 de la tarda Campionat de petanca. En acabar la ferotge competició, lliurament de trofeus i berenar per als participants, per a recuperar les forces.
Memoria any 2009

CASAL DE LA GENT GRAN

El dimarts 20 de juny, es va fer una sortida per anar a visitar PALS i PERATALLADA.
2009-06-20_excursio_Pals

CASAL DE LA GENT GRAN

Diumenge 21 de juny, a les 2 de la tarda dinar de Festa Major per a la gent gran. En acabar el dinar una cantada de "RANCHERAS" a càrrec del grup de "Mariachis Roberto Aguilar"
Memoria any 2009

REVETLLA DE SANT JOAN

El dimarts 23 de juny a les 10 de la nit, es va celebrar la revetlla de Sant Joan, amb un sopar tradicional, coca de Sant Joan i cava.
Memoria any 2009

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "FALS: LES CASES"

El dissabte 27 de juny, a les 7 de la tarda a l'església de les Torres de Fals, presentació del llibre "Fals: les cases". Intervenen a l'acte de presentació el Sr. Alcalde, Santi Serarols, l'autor del llibre Sr. Ernest Molins, i tanca l'acte el Sr. Francesc Comas Closa (historiador).
Memoria any 2009

CURSA ANBASO KIDS

El 28 de juny. El circuit Anbaso-Kids es un conjunt de pedalades infantils de caràcter no competitiu, per a nenes i nens de fins a 14 anys. La llargada i dificultat del recorregut estarà adequat a les diferents edats.

L'objectiu de l'Anbaso-Kids es fomentar la practica esportiva i el respecte per la natura en un ambient el més distes possible.
Memoria any 2009

NITS D'ESTIU A LES ALZINES DEL GRAU

El dissabte 11 de juliol, a partir de les 9 del vespre sopar a la fresca pels qui ho van voler, i a 2/4 de 11 de la nit CONCERT DE MUSICA DE CAMBRA a càrrec del grup "VIOLINS RAILEAN QUARTET". En acabar coca i cava per a tothom.
Memoria any 2009

CASAL DE LA GENT GRAN

Les caminades del mes de juliol van ser:

Dimecres 1 Font dels pins
Dimecres 8 Font del Junyent
Dimecres 15 Cal Bacardit
Dimecres 22 Sant Andreu
Dimecres 29 Monistrolet
Memoria any 2009

Les caminades del mes d'agost van ser:

Dimecres 5 La Manresana
Dimecres 12 L'alzina - Punta del coll
Dimecres 19 Sant Amanç
Dimecres 26 Font Cal Valdiri
Memoria any 2009

Les caminades del mes de setembre van ser:

Dimarts 1 Molí de la roda
Dimarts 8 Parc de l'agulla
Dimarts 15 L'alzina de Querol
Dimarts 22 Sant Pere de Castellfollit
Dimarts 29 Visita al pou del glaç


Memoria any 2009

CASAL DE LA GENT GRAN

El dimecres 9 de setembre, a las 5 de la tarda, es va celebrar l'assemblea general ordinària de socis del casal de la Gent Gran de l'ACR, acte propi del normal funcionament de tota associació legalment constituïda. Es va llegir l'acta de l'any anterior la qual es va aprovar, així com els comptes i el pressupost d'aquest any.DIADA DE L'11 DE SETEMBRE

La diada del 11 de setembre al mati caminada fins a Can Xamal per aixecar la senyera i esmorzar popular. A les 2 del migdia es va fer una ARROSSADA POPULAR
Memoria any 2009

XERRADA

El dissabte 12 de setembre, a les 10 del vespre al casal de Fals, es va fer una xerrada a càrrec del Sr. Francesc Comas Closas amb el tema "La fil·loxera al Bages"
Memoria any 2009

REUNIÓ DE SOCIS COL·LABORADORS

El diumenge 20 se setembre, a 2/4 de 8 de la tarda a la biblioteca del casal, reunió informativa.CASAL DE LA GENT GRAN

El dimarts 29 de setembre, a les 2 del migdia al casal, celebració del final de les caminades amb un dinar de germanor.
Memoria any 2009

TEATRE

El dissabte 3 d'octubre, a les 10 del vespre al casal de Fals, representació de l'obra "La guerra de l'Alfons" de Santi Serdà a càrrec del grup teatral "Faltagent" de Fonollosa.
la guerra de alfons

PEDALADA POPULAR - ANBASO

El diumenge 12 d'octubre, a les 8 h. del matí, es va fer un any més el Rally ANBASO de 30 a 35 quilòmetres, amb sortida des del Casal de Fals. Va haver-hi esmorzar per a tots els participants i lliurament de premis.
Memoria any 2009

EL SARAU DEL MOST

El diumenge 12 d'octubre, a 2/4 de 7 h de la tarda, es va fer el ball del Sarau del Most, amenitzat per "ANDREUS DUET". A la mitja part va haver-hi berenar per a tots els assistents, que va consistir amb la tradicional coca de recapte.
Memoria any 2009

FUTBOL AL CASAL

El dissabte 17 d'octubre, a les 9 del vespre al casal varem sopar i connectar amb la televisió per veure el partit de la lliga de futbol entre el València i el Barça.2on CONCURS DE TEATRE DELS POBLES DE CAMPS, FALS I FONOLLOSA

El diumenge 18 d'octubre, a les 6 de la tarda al Centre Cultural de Fonollosa, el grup de teatre "KÒMIX" de La Garriga presenta la comèdia "Aijafadrim" de Àngel Alonso.
Memoria any 2009

FESTA DE LA GENT GRAN

El diumenge 25 d'octubre es va celebrar un any més. Una comissió formada pels pobles de Camps, Fonollosa, Canet de Fals i Fals, va organitzar la vint-i-unena Festa de la Gent Gran que va tenir lloc a Fals. A les 12 del migdia es va celebrar l'eucaristia i a les 2 el dinar de germanor, i per acabar la festa la actuació del Mag Fèlix. També es va repartir un petit obsequi recordatori per a tots els assistents.
Memoria any 2009

FESTA DE TOTS SANTS i 2on CONCURS DE TEATRE DELS POBLES DE CAMPS, FALS I FONOLLOSA

El diumenge 1 de novembre, a les 6 de la tarda al Local Social de Fals, el grup "TEATRE PELS DESCOSITS" de Barcelona presenta la comèdia costumista "La Rambla de les floristes" de Josep Maria de Segarra.

En acabar l'obra de teatre no van faltar les castanyes, panellets i mistela, per celebrar aquesta diada.

Memoria any 2009

FIRA DE LA MEDITERRÀNIA

Els dies 6, 7 i 8 de Novembre, es va celebrar a Manresa la fira de la Mediterrània. L'ACR i va participar des de l'estant instal·lat al passeig de Pere III, amb un recull de fotografies del Pessebre Vivent del Bages, també es van repartir fulletons entre el públic assistent.CASAL DE LA GENT GRAN

El dijous 12 de novembre, es va organitzar una sortida al Teatre Kursaal de Manresa per veure l'obra de teatre "L'infanticida i la Germana Pau"
2009-11-12 La infanticida i germana Pau

CASAL DE LA GENT GRAN

El dissabte 14 de novembre, es va fer una sortida per anar a visitar Rupit i el Santuari del Far.
Excursió a Rupit i Santuari de Far

2on CONCURS DE TEATRE DELS POBLES DE CAMPS, FALS I FONOLLOSA

El diumenge 15 de novembre, al casal de Camps. El grup "EL ROSSEGALL G.T." de Vilanova i la Geltrú presenta la comèdia "Maribel i l'estranya família" de Miguel Mihura
Memoria any 2009

SOPAR AMB SUBHASTA D'ANTIGUITATS

El dissabte 21 de novembre, a partir de les 8 del vespre exposició de les antiguitats que es van subhastar al final del sopar. Amb la col·laboració de antiguitats Anna M. De la Iglesias
Memoria any 2009

CASAL DE LA GENT GRAN

El dijous 26 de novembre, a les 5 de la tarda al casal de Fals, audiovisual i conferència de la Marató de TV3 que aquest any tracta de les MALALTIES MINORITÀRIES
Memoria any 2009

2on CONCURS DE TEATRE DELS POBLES DE CAMPS, FALS I FONOLLOSA

El dissabte 28 de novembre, a les 9 del vespre al Centre Cultural de Fonollosa, el grup de teatre "L'ULL DE BOU" de Sant Esteve Sesrovires presenta el drama "La reina de bellesa de Leenane" de Martin McDonagh
Memoria any 2009

CASAL DE LA GENT GRAN

El dissabte 5 de desembre, es va organitzar una sortida per anar al Teatre Kursaal de Manresa per veure l'actuació del cantant de boleros "Moncho"
2009-12-05 Moncho

PESSEBRE VIVENT DEL BAGES

Els dies 6, 8, 12, i 13 de desembre, tasques necessàries per a preparar tots els equipaments i quadres per tal de començar el pessebre d'enguany.
Pessebre Vivent del Bages

2on CONCURS DE TEATRE DELS POBLES DE CAMPS, FALS I FONOLLOSA

El diumenge 13 de desembre, a les 6 de la tarda al casal de l'associació cultural i veïns de Camps, el grup de teatre "LA K-MAMA" de Calafell presentaba la comèdia "Píquing" de Josep Mèlich, però aquesta obra de teatre es va suspendre per la malaltia del principal actor. Es va substituir per l'obra "Dona i Cadira" del grup de teatre de l'ACR de Fals.
Memoria any 2009

FESTA DE L'ESPERANÇA

El diumenge 20 de desembre, a les 12 h del migdia hi va haver la celebració de l'Eucaristia a l'Ermita del Grau. El tradicional joc del torroner i el sorteig del gall acompanyaren la celebració. Enguany el Guardó d'agraïment va ser per al Sr. Joan Ballús i Ferrer
Memoria any 2009

REPRESENTACIÓ DEL PESSEBRE

El diumenge 20 de desembre, a les 6 de la tarda comencen les representacions de la 32a edició del Pessebre Vivent del Bages.
Memoria any 2009

CASAL DE LA GENT GRAN

El dimecres 23 de desembre, al casal es va celebrar el tradicional berenar per celebrar el Nadal. Es va passar a pantalla gegant un recull fotogràfic de les activitats dutes a terme aquest any 2009 pel casal de la gent gran.
Memoria any 2009

NIT DE NADAL

La nit del 24 de desembre, la Missa del gall es va celebrar a Rajadell. A la sortida de la missa a les 11 de la nit al Casal hi va haver ressopó i torronada.REPRESENTACIÓ DEL PESSEBRE

El dissabte 26 de desembre, 2a representació de la 32a edició del Pessebre Vivent del Bages. Aquesta representació es va tenir de suspendre per la pluja.
Memoria any 2009

VISITA PATGE REIAL

El diumenge 27 de desembre, a la sortida de missa, ens va visitar el patge reial, i que un any més va passar a recollir les cartes que els nens van escriure, i que va fer arribar als Reis.
Memoria any 2009

REPRESENTACIÓ DEL PESSEBRE

El diumenge 27 de desembre, 3a representació de la 32a edició del Pessebre Vivent del Bages. Aquesta representació va ser la més concorreguda dels darrers anys passant a fer el recorregut unes 1.200 persones.
Memoria any 2009

FESTA DE CAP D'ANY

El dijous 31 de desembre vàrem celebrar la gran festa de benvinguda al nou any 2010.

Es va fer un bon sopar de Cap d'any. D'entrada, aperitiu: assortiment de fruits de mar. El primer plat còctel de gambes i llagostins freds i el segon plat va consistir en filet de bou amb acompanyament de verdureta, postres, i una selecció de vins, cava, cafè, licors, raïm de la sort. El menú infantil es va substituir per macarrons i pollastre.

La festa es va amenitzar amb ball amb musica enllaunada, on no va faltar la xocolata per a tots els qui encara resistien.
Memoria any 2009

Memoria any 2009

Memoria any 2009

Pujar Teatre Pujar

El Grup de Teatre de Fals va fer les següents representacions.
18 d'abril de 2009 Casal de Fals Representació d'un fragment del poema èpic de Josep M. de Sagarra EL COMTE ARNAU. Acompanyament musical a càrrec de l'orquestra de l'escola de Fonollosa.
19 d'abril pre estrena de DONA I CADIRA - Castellfollit del Boix
25 d'abril estrena de DONA I CADIRA - Casal de Fals
26 d'abril estrena de DONA I CADIRA - Casal de Fals
17 de maig representació de DONA I CADIRA - Fonollosa
23 de maig representació de DONA I CADIRA - Calders
4 de juliol representació de ANTIGONA - Fonollosa
13 de setembre representació de DONA I CADIRA - Els Prats de Rei
26 de setembre representació de DONA I CADIRA - Auditori Caixa Manresa
08 de novembre representació de DONA I CADIRA - Caldes de Montbui
22 de novembre representació de DONA I CADIRA - Castelltallat
13 de desembre representació de DONA I CADIRA - Camps
Actuacions d'altres grups de teatre a la Sala del Casal de Fals
8 de febrer "Aquí en passarà una de molt grossa" a càrrec del grup Agrupació artística Encert
5 d'abril "Els condemnats" a càrrec del grup el "Retaule" de Manresa
10 de maig "Planxat al vapor" a càrrec del grup "Cul-i-Seu" de Sant Vicenç de Castellet
3 d'octubre "La guerra de l'Alfons" a càrrec del grup "Faltagent" de Fonollosa
1 de novembre "La Rambla de les floristes" a càrrec del grup "Teatre pels descosits" de Barcelona
Pujar II concurs de teatre de Camps, Fals i Fonollosa Pujar

Aquest any s'ha portat a terme el 2on Concurs de teatre dels pobles de Camps, Fals i Fonollosa. El concurs és una experiència per fer actes comuns entre les associacions dels diferents pobles i, de moment, hi ha força participació. El jurat del concurs està format per membres de totes les Associacions i l'Ajuntament de Fonollosa col·labora amb el finançament de la iniciativa.

Obres seleccionades
Diumenge 18 d'octubre de 2009
a les sis de la tarda
FONOLLOSA
"Aijafadrim" de Àngel Alonso, a càrrec de Kòmix (comèdia)
Diumenge 1 de novembre de 2009
a les sis de la tarda
FALS
"La Rambla de les floristes" de Josep Maria de Sagarra, a càrrec de Teatre pels Descosits (comèdia costumista)
Diumenge 15 de novembre de 2009
a les sis de la tarda
CAMPS
"Maribel i l'estranya família" a càrrec de El Rosegall Grup de Teatre (comèdia)
Dissabte 28 de novembre de 2009
a les nou del vespre
FONOLLOSA
"La reina de bellesa de Leenane" a càrrec de L'Ull de Bou (drama)
Diumenge 13 de desembre de 2009
a les sis de la tarda
CAMPS
"Píquing" a càrrec de La K-Mama (comèdia)

Us informem que aquest cap de setmana passat, la companyia de teatre "La K-Mama", ens ha informat que NO PODRÀ REPRESENTAR L'OBRA, donat que l'actor principal ha tingut un accident que l'ha obligat a ser hospitalitzat.
Dissabte 23 de gener de 2010
a les nou del vespre
FALS
"Una taula per a sis" a càrrec de Nyoca (comèdia)
Diumenge 7 de febrer de 2010
a les sis de la tarda
FONOLLOSA
"És així si us ho sembla" a càrrec d'Acte Quatre (comèdia dramàtica)
Dissabte 20 de febrer de 2010
a les nou del vespre
CAMPS
"L'hèroe" a càrrec de Cloteatre de l'Orfeó Martinenc (drama)
Diumenge 7 de març de 2010
a les sis de la tarda
FALS
"La boja de Chaillot" a càrrec de Quatre per Quatre (comèdia satírica)


Pujar Pessebre Vivent del Bages a les Torres de Fals Pujar


La 32a edició del Pessebre s'han programat 7 representacions els dies 20, 26, 27 de desembre de 2009 i 1, 3, 6 i 10 de gener del 2010.

L'edició 2009-2010 el pròleg ha estat escrit per Mn.Josep Maria Ballarín i Monset

Els dies 6, 7, i 8 de novembre, es va participar a la Fira de la Mediterrània de Manresa, amb un recull de fotografies dels diferents quadres del pessebre.

La representació del dia 26 de desembre es va suspendre per el mal temps

El diumenge 25 de gener del 2009 es va fer el dinar de cloenda per a tots els participants i col·laboradors del Pessebre Vivent en el qual es va agrair la col·laboració de tots els participants que l'han fet possible la 31a. Edició.

El diumenge 24 de gener del 2010 està programat que es faci el dinar de cloenda de la 32a. Edició

Aquest any, a més, hem tingut que tornar a fer la instal·lació elèctrica nova perquè la banda de lladres de cable de coure que actua des de fa uns mesos per la comarca, ha desenterrat, tallat i robat els cables i les instal·lacions existents.

Memoria any 2009

Memoria any 2009

Pujar Altres activitats Pujar

AULES D'INFORMÀTICA I D'ANGLÈS
Tant el curs passat com aquest han continuat funcionat les aules d'informàtica i d'anglès, unes de perfeccionament, i altres d'iniciació. Aquestes aules estan patrocinades per l'Ajuntament de Fonollosa i es fan en la Biblioteca del Casal.

GIMNÀSTICA
També durant aquest any la gimnàstica ha estat organitzada per l'Ajuntament amb dos dies a la setmana, i es fan a la sala del Casal.

COBRAMENT QUOTES ASSOCIACIÓ
Dins al actes de la Festa Major, el tresorer de l'Associació va cobrar els rebuts de les quotes anuals de l'ACR de tots aquells socis que no tenen el pagament domiciliat al banc.

BIBLIOTECA DEL CASAL
La M.Oreto Alsina i Maria Pons, durant l'any 2009, han continuat portant a terme la gestió i organització de la Biblioteca així com de la parada de llibres de Sant Jordi.

LOTERIA I PANERA
Un any més l'ACR va adquirir una participació del número 67.134 de la loteria de Nadal per a vendre-la a socis i coneguts. Enguany, la sort també va passar de llarg pel nostre poble.

Pel que fa referència a les paneres sortejades l'any 2009, con cada any s'han fet tres paneres amb tres números diferents. Les paneres que no han sortit son la primera i la segona, que es van sortejar entre els assistents el dia de l'entrega que va ser el 6 de gener del 2009 i els afortunats van ser El F. Villegas i A.Torras.

FELICITACIÓ DE LES FESTES NADALENQUES
Per aquest any 2009 - 2010, la junta va felicitat a tots els socis, amb una felicitació nadalenca integrada a dins el calendari de taula, un calendari amb fotografies de les activitats que organitza l'ACR, on s'assenyalen les festes de Fals.

CONCURSOS
Com cada any l'ACR organitza el Concurs de Fotografia que aquest any arriba a la 30ª. Edició

També s'ha organitzat el 2º concurs de la portada del programa de la festa major.

EXPOSICIONS
Com cada any també s'ha organitzat l'exposició del treballs del casal de la Gent Gran.

Pujar Obres de millores i inversions realitzades Pujar

Les obres de millora del casal aquest any han estat les que es detallen a continuació:

Les obres de millora a les Torres de Fals aquest any han estat les que es detallen a continuació:
Pujar Agraïments Pujar

La Junta de l'Associació Cultural Recreativa de Fals vol donar les gracies, als col·laboradors, socis, entitats, i tothom en general, donat que sense l'ajut i participació de tots seria molt difícil porta a terme la tasca de l'associació. Gracies.

Aquestes han estat les activitats que durant l'any 2009 ha organitzat l'Associació Cultural i Recreativa de Fals.

Esperem que tothom n'hagi pogut gaudir i que l'any 2010 sigui igualment enriquidor.

LA JUNTA DIRECTIVA DE L'ACR DE FALS
Fals, gener de 2010

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar