Casal de la Gent Gran

Activitats de l'any
El fet de la creació del Casal per la Gent Gran
Assemblea General del Casal de la Gent Gran
Fotos
Memòria d'activitats

Activitats del Casal
Gimnàstica dolça - Dimecres de 16 a 17 h (Sala gran)
Moure el cos t'ajuda a renovar energies i després d'una sessió d'esforç físic et sentiràs el cos nou!

Taller de pintura - Dimecres de 17 a 19 h (Sala de manualitats)
Cada setmana pots millorar i aprendre noves tècniques de pintura mentre gaudeixes de l'efecte relaxant de l'art.

Cada participant haurà de portar el seu propi material i emportar-se'l de nou al final de cada sessió.

Zona de jocs - Dimecres de 16 a 19 h (Bar)

Normes de funcionament
- Durant el desenvolupament de totes les activitats és obligatori l'ús de la mascareta.
- Es requerirà desinfectar-se les mans per cada canvi de sala.
- IMPRESCINDIBLE seguir les indicacions des del Casal o monitors puguin donar.
- Els jocs es faran en grups de màxim 6 persones i s'evitarà fer canvis de grup.
- No es podrà beure ni menjar durant el desenvolupament de les activitats, NOMÉS MENTRE NO S'ESTIGUI JUGANT.
- Programació adaptada a les mesures Covid19.
- El desenvolupament de les activitats queda sotmesa a la normativa sanitària vigent i podria ser alterada/modificada.
Recordem que tota persona té el deure d'autoprotecció i ha d'adoptar les mesures necessàries per evitar la generació de riscos de propagació de la infecció de la COVID-19, així com la pròpia exposició a aquests riscos, i ha d'adoptar les mesures de protección individual i col·lectiva fonamentades en:
- la higiene freqüent de mans
- la higiene de símptomes respiratoris (evitar tossir directament a l'aire, taparse la boca amb la cara interna de l'avantbraç en aquests casos i evitar tocarse la cara, nas i ulls)
- minimitzar els contactes socials diaris per evitar la multiplicació de posibles cadenes de transmissió
- la distància física interpersonal de seguretat
- i l'ús de mascareta.
En cas de noves inscripcions o voler més informació ens feu arribar un correu a inscripcionsfals@gmail.com o truqueu al 652028931

2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009 Activitats any 2020

FESTA DE REIS CASAL GENT GRAN
2 de gener    18:00

ACR Fals - agenda
Celebrarem la festa de Reis amb un amic invisible, on cada persona portarà un regal amb un cost màxim de 3€. Després, tot fent petar la xerrada, menjarem uns tortells de reis i així acabarem de gaudir de la tarda!

TEATRE
12 de febrer    18:00

ACR Fals - agenda
El teatre Kursaal ens ofereix una nova versió del clàssic de Rodoreda de la Companyia Eòlia i dirigida per Paco Mir.

La novel·la se centra en la Natàlia, una dona jove que en representa a moltes d'altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel, i més per una noia jove. La Natàlia renuncia a la seva identitat per passar a ser la Colometa i es resigna a acceptar les imposicions de la societat i del seu propi marit, veure anar-se'n i morir els seus estimats, passar gana i tenir dificultats per tirar endavant els fills.

El preu de l'obra és de 6€, preu especial per majors de 65 anys, i cal abonar-lo en el moment de la inscripció. La data límit per apuntar-se és el dimecres dia 29 de gener al Casal de la Gent Gran. No us ho perdeu!ACR Fals - exposicio CGG 2016        ACR Fals - exposicio CGG 2016        ACR Fals - exposicio CGG 2016        ACR Fals - exposicio CGG 2016        ACR Fals - exposicio CGG 2016


Pujar Casal de la Gent Gran Pujar

El fet de la creació del Casal per la Gent Gran, que al seu dia es va plantejar dins l'ACR, va obeir a diversos motius. El principal es basava en el constant augment de persones grans dins el municipi, amb la particularitat que viuen soles, o es passen la major part del temps sense cap tipus de companyia, significant amb això que l'àmbit de relació entre elles vagi minvant. També és un fet evident que actualment la gent gran gaudeix d'una vida més llarga, i és de vital importància que continuïn desenvolupant unes tasques que els facin sentir bé amb ells mateixos.

Tanmateix, la qualitat de vida es l'aspecte més important en les relacions socials de les persones, amb eixos com la salut, la família, les relacions, l'aprenentatge, el desenvolupament de les persones, l'assistència social, etc...

Va ser per tots aquests aspectes, que l'Associació de Fals va veure que socialment podia contribuir, dins la seva modesta situació, a una de les tasques de la qualitat de vida de la gent gran com són les relacions, aprenentatges, desenvolupament de tasques i també, a que s'ho passessin el màxim de bé possible.

És per això que a partir del mes d'octubre de 1999, es va acordar en una reunió amb un grup de gent gran del poble, trobar-se al Casal tots els dimecres a la tarda, i preparar una sèrie d'activitats com: gimnàstica, cursets (d'art floral, fang, pintura ganxet, etc), xerrades, sortides, jocs diversos, curset d'Història de Catalunya, etc.

Totes aquestes activitats estan coordinades per una monitora i la comissió d'avis elegits democràticament a l'assemblea del mes de setembre del 2007.

L'objectiu principal era potenciar les capacitats de memòria, atenció i donar un sentit recreatiu. Referent a l'activitat física, l'objectiu és potenciar les capacitats físiques, coordinatives, senso-preceptives, cognitives i de relació de les persones assistents a partir del programa d'activitats física i ioga.

Les diverses activitats es portem a terme el dimecres a la tarda, ampliant-ho a altres dies, a partir de l'últim trimestre del 2007 i durant el curs 2008 totes les activitats extres ja es programen un altre dia de la setmana, l'intenció es fer que siguin de dos dies fixes a la setmana, el primer el dimecres i el segon variable.

Val a dir que l'experiència d'aquests anys ha estat molt vàlida i enriquidora, cada vegada són més les persones que hi participen i en aquest moments hi ha una mitjana de 50 persones que prenen part en totes les activitats. Activitats que cada any es van incrementant.

Pujar Activitats del Casal de la Gent Gran ACR de Fals Pujar

Cursos i Tallers dels dimecres a la tarda -a les 16:00-
- Gimnàstica: tot el curs cada setmana amb l'Emma Puicercús de monitora.
- Manualitats: tot el curs (cada 15 dies) amb la Mª Teresa Vilallonga de monitora.
- Pintura: tot el curs (cada 15 dies) amb el Josep Mª Massegú de monitor.

Dins el marc de la Festa Major
Exposició de pintures i treballs que s'han fet durant el curs dintre el Casal de la Gent Gran.

Altres activitats
- Cada setmana es juga a la petanca.
- Cada setmana es fan jocs de sobretaula, cartes i domino entre d'altres.
- Es fan sortides al Teatre, alguna excursió, xerrades...
- Durant els mesos d'estiu, cada setmana es fa una sortida, dimecres a les 8 del matí, per anar a punts d'interès dels voltants, amb el que s'aconsegueix la cohesió i participació dels participants.

Memòria d'activitats

2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011      2010      2009      2008      2007      2006      2003      2001     


Pujar Fotos Pujar

Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis    


Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar