Anbaso

BTT - Bicicleta de muntanya

La bicicleta de muntanya (en anglès, mountain bike, MTB) es el tipus de bicicleta dissenyada per a rutes per muntanya o camp a través. En català és habitual la denominació de "bicicleta tot terreny" o BTT, del francès: "Vélo Tout Terrain" (VTT). Es caracteritza per uns components (quadre, rodes, canvi...) més resistents als impactes del terreny i per estar proveïdes, en molts de casos, per un sistema de suspensió a la forquilla davantera (gairebé majoritari) i amortiguació al darrere. Els pneumàtics són de 26 polzades i una secció gran i amb molt gravat per absorbir les irregularitats del terreny i assegurar la tracció.

Manteniment

L'ús de la bicicleta de muntanya per recorreguts fora de carretera i naturals fa que siguin habituals petites actuacions i ajustos sobre la marxa. Per això resulta convenient portar recanvis i eines per poder reparar les avaries que es puguin produïr. És aconsellable disposar de:

* Palanques per a desmuntar les cobertes de les rodes
* Cambra d'aire de recanvi
* Manxa
* Joc de claus allen
* Tornavís d'estrella i pla
* Trencacadenes

Al mercat hi ha multieines que cobreixen la major part de necessitats en ruta.

Modalitats

Al mon de la bicicleta de muntanya de competició es consideren les especialitats següents:

* "Rally" o "Cross Country": Competicions per terreny ascendent i descendent. Es solen fer curses en circuits de menys de 10 km i diverses voltes. Tots els corredors surten simultàniament.

* "Descens": Baixades individuals contrarellotge de dificultat força elevada. El corredor va molt protegit per la gran velocitat que s'agafa.

* "Marató": Prova de rally de gran longitut, en general més de 80 km

* "Freeride": Descens de llarga durada, de fins a més de 10 km. Les bicicletes tenen doble suspensió però són més lleugeres que les de descens.

* "Dual slalom": Descens en paral·lel

Hi ha bicicletes especialitzades per a cadascuna de les diferents modalitats. A rally es fan servir bicicletes lleugeres i amb suspensions amb poc recorregut, fins al punt que moltes vegades no porten amortiguació al darrere. Les bicicletes de descens són molt pesades i reforçades, amb rodes molt gruixudes, suspensions de gran recorregut i amortidors al darrere.

El ciclisme de muntanya no només fa referència a la competició, sino també hi ha grups que organitzen rutes per conèixer territori i compartir experiències.

Font: Wikipedia

Pujar Anbaso (www.anbaso.cat) Pujar2011         2010         2009         Fals 2012
ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012          ACR Fals - Anbaso 2012         


Pujar Normativa Anbaso Kids Pujar

ACR Fals - anbaso kids 2015

1 - L'Anbaso-Kids és un conjunt de pedalades infantils en btt.
2 - Està obert a nenes i nens de fins a 14 anys, amb ganes de passar una estona divertida gaudint de la bicicleta i la natura.
3 - Les pedalades són de caràcter lúdic-festiu en cap cas l'objectiu és la competició. Per aquest motiu no es faran classificacions ni podis.
4 - Els circuits seran circulars, d'entre 500 i 2.000 m, on els corredors donaran més o menys voltes en funció de l'edat i nivell de cadascun.
5 - L'organització, podrà fer ús de les imatges de foto i video dels participants, per promoció, publicitat, etc...
6 - El preu de l'inscripció serà de 3€ i a l'acabar hi haurà piscolabis per a tots els participants.

Circuit Anbaso-Kids a Fals:
2012         2011         2010         2009        

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar