TORNEIG DE MATACONILLS

NORMATIVA DEL TORNEIG


Distribuciˇ del camp:

Cada pista de joc consta de dos camps, on es situaran cada un dels equips. Al final de cada camp hi ha una zona delimitada que Ús el cementiri. En aquest, des del principi de la partida ha d'estar ocupat amb un jugador/a de l'equip contrari que domina el camp on estÓ situat. (El cementiri sempre ha d'estar ocupat)

Inici del joc:
ACR Fals - agenda
El camp i l'equip que comenša tenint la pilota es decidirÓ a sort a l'inici.

Funcionament del joc:

L'objectiu del joc Ús aconseguir matar el mÓxim de jugadors/es de l'equip contrari.

Cada un dels jugadors/es que sigui tocat per la pilota llenšada per l'equip contrari anirÓ al cementiri. El membre de l'equip que estava en el cementiri inicialment torna al terreny de joc.

El jugador/a mort tÚ un llanšament des del cementiri. Si aquest aconsegueix matar a un altre jugador podrÓ tornar al terreny de joc.

Quan un jugador/a tira la pilota i un jugador/a contrari l'agafa a l'aire, mort el jugador/a que ha realitzat el llanšament.

L'˙ltim jugador/a eliminat tÚ 3 oportunitats de llanšament per tornar al camp de joc. Pot cedir els dos ˙ltims llanšaments a altres jugadors del seu equip.

Si la pilota surt del camp per un dels dos cementiris, serÓ pels morts d'aquell cementiri. Si la pilota surt per els laterals, serÓ per l'equip del camp pel qual ha sortit.

No es pot prendre la pilota si es troba en camp contrari.

Com es guanya?

El joc acaba quan un dels dos equips hagi aconseguit eliminar tots els jugadors/es de l'equip contrari, o quan hagin transcorregut 20 minuts.

En el cas que hagi passat els 20 minuts i no s'hagi acabat la partida, guanyarÓ aquell equip que tingui mÚs jugadors/es vius.

En cas d'empat a vict˛ries, cada component del equip disposarÓ d'un tir des de la zona de cementiri. Mentrestant, l'altre equip, estarÓ col·locat al seu camp. L'equip que hagi aconseguit tocar a mÚs jugadors de l'equip contrari serÓ el guanyador.

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar