Set noies per a set germans

L'escola de Fonollosa presenta el musical

Set noies per a set germans

L'espectacle comptarà amb música en directe sota la direcció de David Martell, responsable també dels arranjaments musicals.

Set noies per a set germans

Un curs més l'escola de Fonollosa torna a portar a escena un nou musical. Amb èxits com els dels darrers anys, "Hairspray" o "La botiga dels horrors" l'escola de Fonollosa continua apostant per fer que els seus alumnes de Cicle Superior (nens i nenes de 10 i 11anys) duguin a terme un espectacle musical.

L'escola de Fonollosa té ja en el seu Projecte Educatiu una especial atenció per a l'educació artística i molt especialment per a l'Educació Musical. Així, tots els nens d'aquesta escola poden triar un instrument entre el piano, la guitarra, la flauta travessera, el clarinet, la bateria, el contrabaix i el violí i l'aprenen a tocar al llarg de cinc cursos. Dins de la mateixa escola actualment hi ha en funcionament sessions de Cant Coral i dues orquestres (la dels ex-alumnes de 12 a 18 anys i la dels petits de 9 a 12 anys). No és d'estranyar, doncs, que, amb tanta fal·lera per la música el treball final en acabar l'escolarització cada dos anys sigui la posada en escena d'un musical.

Aquesta vegada el repte ha estat adaptar la versió teatral de l'obra de cinema clàssica "Set noies per a set germans" i fer-ne un espectacle atraient per al públic familiar. A part d'una adaptació a nivell de text amb una traducció pròpia que tingués una durada més convencional també s'ha optat per fer una lectura de l'obra més humorística criticant-ne els rols sexuals que apareixien (pensem que es tracta d'una pel·lícula de l'any 1954).

La posada en escena compta amb la totalitat dels seus trenta alumnes de 5è i 6è de primària que canten, ballen i interpreten sense excepció (bé, enguany una de les alumnes no podrà fer els balls per problemes físics). No es tracta d'una versió de lluïment per uns quants sinó de mostrar un treball col·lectiu aconseguit amb l'esforç de tothom. Val a dir, també, que no es tracta de l'esforç d'un darrer trimestre sinó que al llarg de tot l'any s'ha anat treballant amb les cançons, balls i la interpretació.

L'espectacle com ja va essent habitual comptarà amb música en directe sota la direcció de David Martell, responsable també dels arranjaments musicals. Amb David Martell als teclats, la música de "Set noies per a set germans" serà interpretada per Nil Buxó al clarinet, Xevi Camp a la bateria, Anna Clarena al violí i Toni Garrido a la flauta travessera.

L'esforç col·lectiu també es demostra amb la implicació de les famílies a l'hora de tirar endavant una empresa d'aquest tipus. Des de la direcció artística, passant pels vestuaris, maquillatges, marxandatge, cartells i publicitat, ..., tot ha comptat amb el suport i treball de les famílies de l'escola.

Com ja dèiem anteriorment la versió de l'obra que es presenta conté algunes llicències sense que això vulgui dir que no es podrà reconèixer l'obra clàssica. Ambientada en l'oest, s'ha intentat contextualitzar l'obra a partir de tres iaies que estan veient el vídeo d'aquesta pel·lícula i que comentaran o posaran cullerada en alguns moments de l'obra. La resta, amb balls i cançons inclosos, segueix el fil de l'obra referenciada.

Així doncs, si voleu gaudir d'un clàssic amb retocs originals teniu l'oportunitat de fer-ho en alguna de les quatre ocasions que ja té concertades l'espectacle: 10 de maig a Camps, 17 de maig a Fals, 31 de maig a Rajadell i 14 de juny al Teatre Conservatori de Manresa. Totes les representacions es faran a la tarda i tindran preus populars.

TOTS HI SOU CONVIDATS

30 actors de 10 a 12 anys

REPARTIMENT
DORCAS Iris Barcons
EPHRIAM Martí Grau
LEM Víctor Hernàndez
LIZA Mariona Martínez
GIDEON Ethan Olmedo
DANIEL Roger Roch
IAIA STELLA Àlex Capsada
MILLY Núria Castells
MAMA Laura Estany
BENJAMIN Ismael Ibrahimi
SARAH Desireè Muñoz
BETSY Paula Puigdegívol
DOLLY Irina Torras
SAM Joel Ventura
CALEB Aitor Vizcaino
CAROLINE Xiu Badia
IAIA DAPHNE Ariadna Benaiges
MARTHA Arola Lluch
REVEREND ELCOTT Hugo Núñez
NOI DE CIUTAT 1 Jonas Nastopka
FILLA Alba Toledano
NOI DE CIUTAT 3 Genís Vizcaino
ALICE Clàudia Bell·lloc
RUTH Marian Caballero
NOI DE CIUTAT 2 Gerard Cambero
CUINERA Cassandra Da Silva
IAIA MILDRED Aran Defuenmayor
ADAM Pep Gómez
FLO Josep Palà
TOM LANE Pol Sánchez

EQUIP TÈCNIC
TRADUCCIÓ i ADAPTACIÓ del GUIÓ Jordi Lorente
Laia de Mendoza
LLUMS, SÓ, VESTUARI, ATREZZO, ESCENOGRAFIA, PUBLICITAT i moltes altres tasques Famílies de l'escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa

ORQUESTRA
Teclats David Martell
Violí Anna Clarena
Clarinet Nil Buxó
Flauta Travessera Toni Garrido
Bateria Xevi Camp

DIRECCIÓ
DIRECCIÓ TEATRAL Laia de Mendoza
Agustí LLeyda
David Crespo
Jordi Lorente
DIRECCIÓ de CANT David Crespo
Glòria Maestro
DIRECCIÓ COREOGRAFIES Ariadna Guitart
DIRECCIÓ MUSICAL David Martell

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar