Dissabte 10 de maig de 2014 a les vuit del vespre
a les Torres de Fals

Acte Commemoratiu del Tricentenari

actes tricentenari

XERRADA COL·LOQUI
"300 anys dels fets de 1714"


a càrrec de l'historiador Francesc Serra i Sellarés

Doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor de Geografia i Història a l'Institut Moianès. Especialista en la Guerra de Successió, destaquen els seus llibres La darrera victòria de l'exèrcit català. La batalla de Talamanca, 1714 (2009) en col·laboració amb Gustau Erill, i Catalunya, 1714. Un viatge als escenaris de la Guerra de Successió i al temps del Barroc (2010) en col·laboració amb Quaderna. Ha publicat nombrosos articles relacionats amb la Guerra de Successió i ha participat en la confecció de la Ruta 1714, del Museu d'Història de Catalunya. Ha estat l'assessor històric i investigador principal del documental sobre el setge de Cardona, 1711. El Setge, retransmès per TV3, i és assessor històric de l'Aplec del 18 de Setembre de Cardona, que commemora la resistència del darrer baluard català de la Guerra de Successió. Destaquen també les seves investigacions sobre genealogies i masos de la Catalunya central, i és autor del llibre Sant Benet de Bages. Època montserratina (1593-1835), (2006) objecte de la seva tesi doctoral.

Duo Stradivarius

A contiuació tindrem l'actuació del prestigiós Duo Stradivari (violoncel i piano) que ens oferirà un programa amb una selecció de les obres més apreciades del repertori internacional.

Recomanats per la gran pianista Alicia de Larrocha, han actuat en importants gires per Europa, Japó i Sudamèrica, d'entre d'altres a la Sala de la Filarmònica de Berlin, Musikhalle de Hamburg i Festival Pau Casals.

En finalitzar tindrem un refrigeri

US HI ESPEREM!

actes tricentenari actes tricentenari actes tricentenari

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar