Joan Vilamala

Divendres 1 de novembre de 2013 a les sis de la tarda

Presentació del llibre: "CANÇONS, AUQUES I BADALLS" de Joan Vilamala
i exposició d'auques del mateix autor i de Ramon Cuellar.


Joan Vilamala

Vilamala ens proposa compartir algunes reflexions sobre el pas del temps i la conveniència de viure'l amb intensitat i aprofitament. Per això, en espera del darrer badall, que a tots ens ha d'arribar, el sonetista ens convida a paladejar el temps que ens resta i a viure la vida «a cor què vols». Mig seriosament i mig burleta, Vilamala fa reviure en els seus versos el doble esperit vallfogonesc del poeta fi i delicat i del poeta del broc gros, punyent i burxaire, alhora que recull els ressons de les més diverses veus de la terra, des dels trobadors a Verdaguer, passant per la poesia més popular i anònima. L'edició d'aquesta antologia permetrà al lector descobrir els diferents Vilamales poètics, units pel do genuí de la llengua i el vers, la indeclinable fidelitat al país, la vitalitat, la transparència i l'humor, i aquell punt d'equilibri tan fràgil i subtil entre la realitat personal i la col·lectiva.

Joan Vilamala

Joan Vilamala i Terricabras (Folgueroles, 1949) és cantant, historiador, verdaguerista i escriptor de versos, cançons i auques. Llicenciat en filologia catalana, ha exercit com a professor de llengua i literatura a Manresa on resideix d es del 1972. Cofundador del grup de cançó Esquirols. Ha publicat en el camp de la història, de la poesia, de la biografia i del teatre.

Font: Wikipedia

En Ramon Cuéllar i Sorribes, nascut a Sant Andreu de Palomar el 2 de juliol del 1934 i resident a Suïssa, és un apassionat dels rodolins i les auques. La seva passió la dut a crear la pàgina web Rodolins.cat on amb esforç i il·lusió ha compaginat un espai dedicat a una de les tradicions catalanes de més arrelament en el costumari català. Ramon Cuéllar va marxar de ben jove cap a Suïssa per motius laborals. Ha fet de infermer i de mestra a les escoles d'infermeria al país dels Alps. Soci del Centre Català de Lausana. Darrerament ha confeccionat l'auca dels oficis amb la col·laboració del dibuixant de còmics Francesc Masip i Masip.

Joan Vilamala

A continuació, estrenarem el nou projector amb un documental, i acabarem la tarda menjant castanyes i panellets amb tots els assistents

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar