Pregó de la Festa Major

Dissabte 18 de maig de 2013 a les nou del vespre al Casal
Festa Major 2013

Pregó de la Festa Major

a càrrec de

Jaume Torrent Rius

Jaume Torrent

Jaume Torrent ha desenvolupat una tècnica guitarrística amb la que aconsegueix una projecció de so superior a la que s'obté amb les tècniques més internacionalment divulgades. Amb aquesta tècnica, Torrent amplia la gamma d'intensitats sonores de la guitarra augmentant la seva capacitat expressiva i possibilitant una equilibrada integració de la guitarra en agrupacions de cambra i orquestrals.

Va iniciar els seus estudis de guitarra amb Gracià Tarragó, deixeble de Miguel Llobet. Ha actuat com a solista d'algunes de les més prestigioses orquestres d'Europa i Amèrica, havent estat dirigit per grans directors com R. Frühbeck de Burgos, Ph Entremont, E. García Asensio, C. Mansur, H. Pensis, R. Austin Boudreau, M. Natchev, I. Palkin i G. Aykal entre altres.

Ha estrenat concerts per a guitarra i orquestra d'importants compositors com J. Cervelló i X. Benguerel, ha gravat la integral de l'obra per a guitarra de H. Vila-Llops, l'obra de G. Tarragó i va fer el primer enregistrament mundial del Concert d'Aranjuez de J. Rodrigo en DVD.

Ha estat professor de guitarra i director del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. És autor d'un extens catàleg d'obres de cambra, simfòniques i per a guitarra sola que ha publicat en editorials com Boileau, Schott, Clivis, Piles i Vent Music.

És posseïdor del Premi Golden Fortune 2004 (Ucraïna) en reconeixement a la qualitat i popularitat de la seva trajectòria artística.

El març del 2012 va actuar com a solista dels seus 4 concerts per a guitarra i orquestra en el marc del Festival Internacional "Prospectives XXIIè siècle" de Perpinyà (França) amb l'Orchestre Perpinyà Mediterranée dirigida per D. Tosi, sent la primera vegada en la història que un compositor guitarrista interpreta 4 concerts propis en una sola programació i l'octubre del mateix any, va gravar el seu Concert per a guitarra i orquestra simfònica "Concert de Rialp" amb l'Orquestra Philharmonia de Gdansk dirigida per Ernst van Tiel.ACR Fals - jaume torrent
ACR Fals - jaume torrent
ACR Fals - jaume torrent
ACR Fals - jaume torrent
ACR Fals - jaume torrent


Ajuntament de Fonollosa Col·labora:
AJUNTAMENT DE FONOLLOSA

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar