Paisatges d'Amèrica

Diumenge 21 d'abril de 2013, a les set del vespre
CASAL DE FALS

Dins de la programació de la segona temporada de l'Espai A
L' "Agrupació Musical" de Cerdanyola del Vallès presenta l'espectacle

"Paisatges d'Amèrica"

La Banda de l'AMCV és la formació fundadora de l'entitat i la seva pedra angular en l'actualitat. Des dels seus inicis, ha assumit riscos i ha demostrat que és capaç de superar amb versatilitat i talent qualsevol repte musical fent característica d'aquesta la flexibilitat i originalitat estilística. Està formada per uns 65 instrumentistes de vent, corda i percussió de totes les edats. Aglutina músics amateurs, estudiants i músics professionals. Va néixer l'any 1999 com un petit grup de cambra de l'Escola de Música Aulos i en l'actualitat és una de les millors bandes simfòniques de Catalunya. Des de principis de 2009, el jove pianista i director Gerard Pastor, n'és el director titular.

Desde l'any 1999, la Banda no ha faltat mai al seu compromís musical amb Cerdanyola del Vallès i des de 2002 té una cita ineludible amb el concert del Castell de Sant Marçal, que organitza l'AMCV i que es tracta d'un dels grans esdeveniments culturals que s'organitzen a la ciutat. És en aquest esdeveniment on la Banda ha realitzat col·laboracions amb artistes de renom com la cantant Lucrecia, el pianista Daniel Ligorio, el Jove Ballet Nacional de Catalunya i la Coral Polifònica de Puigreig entre d'altres. "El Amor Brujo", Carmina Burana i Memorial Mozart són altres programes que s'hi han interpretat.A part de la seva generosa aportació a la programació musical de Cerdanyola, ha realitzat actuacions a tota la geografia catalana.

Destaquen els concerts al Palau de la Música Catalana (2004, per commemorar el cinquè aniversari de l'entitat) i a l'Auditori de Barcelona (2002 i 2009, en el marc del Festival de Bandes de Música Catalanes).

També ha tocat a diversos punts de la geografia espanyola i europea com el País Basc, Navarra, Madrid, Regne Unit o França.
Agrupacio musical Cerdanyola
Agrupacio musical Cerdanyola

En quant a repertori, la Banda de l'AMCV explota la versatilitat que tenen totes les bandes gairebé per definició amb originalitat i iniciatives úniques. Ha interpretat repertori de tots els estils i èpoques.

Del més clàssic, destaquen obres de Mozart, Wagner, Bizet, Grieg, Puccini, Verdi, Borodin, De Falla, Sibelius, Holst, Gershwin, Prokófiev o Shostakovich.

També ha interpretat música escrita especialment per a banda de compositors contemporanis com Johan De Meij, Ferrer Ferran, John Barnes Chance, James Barnes, André Waignein, Robert W. Smith, Philip Sparke o Jacob de Haan. La música de pel·lícules també té un pes específic l'arxiu musical de la Banda, així com el repertori jazzístic, els pasdobles i les sardanes.

Sinopsi:

La música, com expressió directa d'emocions, sentiments i estats d'ànim, canalitza molt bé l'exposició de tot allò que es vulgui revelar. Així "Paisatges d'Amèrica" vol mostrar amb intensitat i contrastos, els paisatges d'un continent tan ric, tan gran i tan divers com és el continent americà. I tot això, expressat amb la música de grans compositors que han sabut entomar les diferents sensibilitats paisatgístiques de la natura del continent americà i l'han transformat en música intensa i sensitiva, que ens traslladarà directament a aquells indrets.

Direcció artística: Gerard Pastor

Videoclip de l'espectacle Paisatges d'Amèrica


REPERTORI - Primera part
Magalhanes Ferrer Ferran
El Ciclo de los Ríos Kees Vlak
Adiós Nonino A. Piazzolla
Malambo A. Ginastera
La Última Noche Azteca G. Pastor

REPERTORI - Segona part
Danzón nº 2 A. Márquez
Oregón Jacob de Haan
Appalachian Overture James Barnes
The Great Locomotive Chase Robert W. Smith


Es prega la màxima puntualitat a l'hora de començar per respecte al grup actuant.

P R E U S
SOCIS: 8€
NO SOCIS: 10€

EspaiA compra entrades

Federacio Ateneus - Espai A

Què és l'Espai "A"

espaiA
Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar