Cançons dels 4 vents

Diumenge 10 de març de 2013, a les set del vespre
CASAL DE FALS

Dins de la programació de la segona temporada de l'Espai A
El "Cor Sant Esteve" de Castellar del Vallès presenta l'espectacle

"Cançons dels 4 vents"

El Cor Sant Esteve proposa un nou concert familiar basat en el repertori tradicional català del nostre país i de l'entorn que ens és més proper, just allà on els camins es creuen com un trencall obert als quatre vents.

El repertori que proposem l'hem triat amb la idea que ens representi i que ens reconegui, que mostri d'on som i d'on venim.

I per fer-ho ens hem acompanyat de músics innovadors amb una gran experiència en l'àmbit tradicional: d'una banda en Mario Mas, un dels joves guitarristes amb més projecció del país, versàtil com pocs i exquisit en els arranjaments. D'altra banda la Mariona del Carmen, mestra panderetera i amb gran experiència en les percussions tradicionals.

El Cor Sant Esteve aposta per descobrir nous camins, per una obertura a totes les possibilitats que tenen les veus infantils, instrument idoni per interpretar totes les músiques que es fan i es desfan arreu del món.


Coral Sant Esteve

El concert

Cançons dels quatre vents és un diàleg continu i dinàmic entre el cor i les percussions tradicionals que esdevenen les vertaderes protagonistes del concert. El cor explica les cançons i toca alhora instruments que van des de les panderetes fins als estris de cuina i altres eines casolanes, recuperant les maneres tradicionals d'acompanyar les cançons amb els objectes que tenien a prop, tal i com s'ha fet en tantes i tantes cultures.

Les culleres, petxines, morters, i fins i tot el mateix cos com a instrument es converteixen en música i en elements escènics, configurant diversos plans sonors, rítmics i fins i tot visuals. I tot plegat amb el vernís innovador que li donen els nous arranjaments harmònics des de la guitarra entesa com a instrument amb majúscules.

Els intèrprets

El Cor Sant Esteve va ser creat l'any 1985 a Castellar del Vallès. Ha participat en esdeveniments de gran prestigi com són el Festival de Peralada i el Festival de Músiques del Món a Torroella de Montgrí, la programació estable de l'Auditori de Barcelona i del Palau de la Música i en projectes educatius del Teatre de Liceu.

Ha treballat amb formacions tan reconegudes com l'OBC, la JONC, l'Orquestra Barroca Catalana, cors com l'Orfeón Donostiarra, el Cor Lieder Camera i Cantiga entre altres, i directors com L.Foster, F.P.Decker, P.Cao, G.Noseda, S.Mas, S.Brotons, J.Vila, M.Barrera i M.Valdivieso.

Ha col·laborat també amb músics de l'àmbit tradicional com Miquel Gil, Lídia Pujol, Toni Xuclà i molts d'altres. L'any 2003 això va representar a Catalunya en el taller Songbridge del darrer Europa Cantat, taller dedicat a cors infantils d'alt nivell de tot el món.

Darrerament, destaca la seva col·laboració a l'espectacle Rooom de Standstill, i l'enregistrament del disc del Cantània 2012 "50 milions de segons" pel servei educatiu de l'Auditori de Barcelona.


PROGRAMA
Cant dels ocells Trad. Catalunya / Pau Casals
Els contrabandistes Trad. Catalunya / M. Teresa Giménez
La rana Trad. Sefardita
Panaderas de Alcaine Trad. Aragó
Ya vienen las panaderas Trad. Castella
So de pastera Trad. Mallorca / Antonio Miralles
Nanita nana Trad. Castella / Norman Luboff
Mareta Trad. País Valencià
Lo tio Pep Trad. País Valencià
El petit vailet Trad. Catalunya
Presents de boda Trad. Catalunya / Guida Sellarès
Cavall d'Aràbia Trad. País Valencià / Miquel Gil


Mario Mas, guitarra

Mariona del Carmen, panderetes i percussions


DIRECCIÓ

Jaume Sala

Videoclip de l'espectacle Cançons dels 4 vents

Canciones de panaderas (Cançons dels 4 vents)

ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve
ACR Fals - coral Sant Esteve

Es prega la MÀXIMA PUNTUALITAT en l'entrada a la sala per respecte al grup actuant

P R E U S
SOCIS: 8€
NO SOCIS: 10€

EspaiA compra entrades

Federacio Ateneus - Espai A

Què és l'Espai "A"

espaiA
Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar