Bruixes

Dissabte 19 de gener de 2013, a les deu del vespre
CASAL DE FALS

Dins de la programació de la segona temporada de l'Espai A
"L'Agrupació Mediterrània Dansa" de Figueres presenta l'espectacle

"Bruixes"

Un nou espectacle de Mediterrània Dansa, "Bruixes", on es juga i experimenta amb la dansa d'arrel i la fusiona, aquesta vegada, amb l'art de la màgia. L'estudi i l'aprenentatge previ de les danses medievals de base que ens ajuden a donar a l'espectador una valuosa informació sobre la forma i el sentit de la dansa en altres èpoques. Lluny doncs de pretendre distorsionar les coreografies i la música originals, la nostra visió renovada dels seus aspectes més importants ens permet transmetre una història de ficció que podria ser, perquè no, part d'alguna de les nombroses històries reals que es relaten al nostre país.

Les bruixes: qui eren i què feien? O potser seria millor dir que suposa que eren i què suposa que feien. La història sempre l'escriuen els vencedors.

Violant i isolda són les dues protagonistes d'un conte emmarcat en una època fosca de la nostra història: la cacera de bruixes de l'edat Mitjana. Violant, de família noble i amb un destí marcat per un contracte matrimonial i la necessitat d'un hereu, i Isolda una pagesa que recull una herència de saviesa popular que la converteix en una astuta remeiera i guaridora, creuen els seus destins per formar una amistat que supera tot entrebanc. La força i la màgia de dues amigues enfrontades a una època on l'habilitat i el coneixement et portava a la foguera.


Bruixes

La música ha estat composada per en Marc Timón introduint un fil de banda sonora per a ajudar a l'espectador a endinsar-se en aquest relat explicat a partir de la dansa. Es tracta d'una música contemporània que partirà, en molts moments, d'estructures, harmonies i textos medievals; es produirà doncs una fusió estètica i instrumental entre les dos vessants musicals.

La coreografia, d'Ariadna Bassols, està basada en els aspectes més comeguts de la dansa medieval i la diferència entre les danses populars de tipus ball rodó caracteritzades de profanes i les danses de la cort, autoritzades i coreografiades per a entitats afins a la corona i a l'església (influència europea). Per tal d'explicar la història que serà fil conductor de l'espectacle s'utilitza bàsicament el llenguatge de la dansa tradicional catalana vista des d'una perspectiva actual i en consonància amb els nostres temps. La direcció artística per tal de comletar la part més teatral de la posada en escena és a càrrec de l'Helena Cusí.

Recordant el guarda-roba català del segle XV, la indumentària dels balladors serà, com ho era a l'epoca, un dels recursos emprats per a reconèixer l'estatus social dels personatges on també tindrà especial rellevància la indumentària d'ordre religiòs. S'introduiran teixits moderns per a donar més lleugeresa a les confeccions i un punt de modernitat. El disseny i la confecció és de Carles Solé.

Direcció artística: Ariadna Bassols

Videoclip de l'espectacle Bruixes

ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes
ACR Fals - Bruixes

Es prega la MÀXIMA PUNTUALITAT en l'entrada a la sala per respecte al grup actuant

P R E U S
SOCIS: 8€
NO SOCIS: 10€

EspaiA compra entrades

Federacio Ateneus - Espai A

Què és l'Espai "A"

espaiA
Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar