Universitat catalana d'estiu


Divendres, 17 d'agost de 2012, a les 9 del vespre
a la plaça de la vila de Prada de Conflent, França


El grup de teatre de l'ACR de FALS presenta l'obra

L'entrevista impossible: Jacint Verdaguer

Original de Baltasar Porcel

A partir de documentació real, l'escriptor Baltasar Porcel va escriure una llarga entrevista imaginària a Verdaguer que té lloc a Vil·la Joana, a Vallvidrera, la casa on mossèn Cinto va passar els darrers dies de la seva vida, ara convertida en la Casa-Museu Verdaguer.

Al llarg de l'entrevista, es reciten alguns versos de Verdaguer, que s'il·lustren amb imatges d'arxiu i amb gravats d'època, i es fa un repàs a la vida del poeta.

Porcel diu: "Mai no havia imaginat que escriuria sobre Jacint Verdaguer. Em quedava lluny. Però el seu centenari em va inspirar, primer, curiositat poètica i després em va enganxar per l'enorme tensió creadora i visceral que el personatge desprèn de continu. Per això, per a plasmar un ésser humà en conflicte permanent, sigui pletòric o esqueixat, ple d'ambicions i foscors, he escollit la formalitat - la imaginació - de l'entrevista"


Jacint Verdaguer i Santaló

Jacint Verdaguer i Santaló (Folgueroles, 17 de maig del 1845 - Vallvidrera, 10 de juny del 1902) és un dels més grans poetes que han donat les lletres catalanes, i el màxim exponent de la Renaixença. El bisbe Josep Torras i Bages el va qualificar de Príncep dels poetes catalans. També es coneix en Jacint Verdaguer com a Mossèn Cinto Verdaguer, pel fet de ser sacerdot.

Font: Wikipedia


INTÈRPRETS
NARRADORA Rosa Xavier
VERDAGUER Antoni Arnau
PORCEL Lluís Tuneu

EQUIP TÈCNIC
MÚSICA Lluís Gavaldà
FILMACIONS Ricard Duran
PROJECCIONS Josep Curt

DIRECCIÓ

Francesc Parcerisas

Organitza : Jacint Verdaguer i Santaló
XLIV Universitat Catalana d'Estiu

Us hi esperem


Jacint Verdaguer i Santaló

Jacint Verdaguer i Santaló

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar