Teatre en castellá

Dissabte 2 de juny de 2012 a les deu del vespre
Festa Major 2012

TEATRE

"Destinatario desconocido"

Tenim el plaer de presentar el grup de teatre "La Garnacha Teatro" de Logroño (La Rioja), que ha obtingut importants premis arreu de l'Estat espanyol.

L'any del seu vintè cinquè aniversari, presenta "Destinatario desconocido", adaptació de la novel·la de Katherine Kressmann Taylor "Paradero desconocido" (*) , publicada el 1938 obtenint als Estats Units un èxit sense precedents i difonent-se a uns tres milions de lectors. Van passar 60 anys fins que es va editar a Europa.

garnacha teatro

Espectacle en castellà.

Capacitat limitada a l'aforament del local.

ACR Fals - garnacha teatro
ACR Fals - garnacha teatro
ACR Fals - garnacha teatro
ACR Fals - garnacha teatro
ACR Fals - garnacha teatro


(*) "Paradero desconocido" es va publicar el 1938 a la revista Story, als Estats Units. Als deu dies de la publicació, Story es va esgotar. Lectors entusiastes feien còpies mimeografiadas per als amics. The New York Times Book Review va afirmar llavors: "Aquest modern relat és la perfecció mateixa. És la denúncia més rotunda del nazisme publicada en literatura de ficció".

El 1939 es van fer diverses edicions en forma de llibre als EUA, Anglaterra, Holanda ... i es va traduir a diversos idiomes. Però en pocs mesos, amb l'avanç de Hitler a Europa, el llibre va desaparèixer, i no es va tornar a publicar fins a 1995, quan la seva autora tenia ja 91 anys. Katherine Kressmann va morir un any després, el 1996. Havia nascut a Portland, Oregon, i quan el 1938 va publicar aquesta petita novel·la l'editor va pensar que la història era massa forta per aparèixer signada per una dona, per la qual cosa es va publicar amb el pseudònim de Kressmann Taylor, nom professional que ella va acceptar i va conservar la resta de la seva vida.

El relat està basat en les cartes que s'intercanvien un jueu nord-americà que viu a San Francisco, Max Eisenstein, i el seu antic soci, Martin Schulse. Dos amics que es volien com a germans, i que junts havien obert una galeria d'art a Califòrnia. Quan el 1932 Martin decideix tornar a Alemanya amb la seva família, Max es quedarà a ocupar-se del negoci. Des del primer dia s'escriuen cartes, però quan Hitler puja al poder el 1933, la tendra complicitat de la primera correspondència comença a bascular cap a l'horror. Amb admirable economia de mitjans, aquest breu epistolari retrata l'horror ideològic de l'Alemanya nazi i, alhora, la mecànica intemporal que separa víctimes i botxins. A través de les cartes es va dibuixant la situació política d'Alemanya, descrivint la tragèdia íntima i col·lectiva del nazisme i l'Holocaust.

Un llibre visionari, incisiu i amb un final imprevisible, que conté un missatge d'advertència estremidor.

Ajuntament de Fonollosa Col·labora:
AJUNTAMENT DE FONOLLOSA

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar