Xarxa d'arts escèniques amateurs

Neix l'Espai "A"
Federacio Ateneus - Espai A

Dins de moltes de les entitats federades trobem produccions de dansa, teatre, coral i bandes de gran qualitat i atractives per al gran públic. D'aquí neix l'ESPAI "A", un projecte que involucrarà de molt a prop els ateneus i la gent que els envolta.

L'objectiu és dissenyar una programació durant la temporada 2012 amb una selecció de produccions amateurs de dansa, teatre, cant coral i bandes amb la voluntat que circulin en una xarxa d'espais escènics seleccionats entre els ateneus catalans federats. D'aquesta manera s'amortitzaran les produccions dels grups i es crearan nous públics, alhora que es donarà més visibilitat al món ateneístic i associatiu.

Aquesta iniciativa neix de la complicitat entre el Centre de Promoció de Cultura Tradicional i Popular Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Federado d'Ateneus de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l'Agrupament d'Esbarts Dansaires.

Des de la FAC s'ha obert la possibilitat de participar en aquesta Xarxa d'Arts Escèniques Amateurs a totes les entitats que ho han volgut. Una vegada els espais dels ateneus han estat seleccionats, segons característiques tècniques i territorials, s'han escollit els grups participants en les disciplines de dansa, teatre, coral i banda. La tria ha anat a càrrec d'una comissió artística formada per un membre de cada federació més un representant de la Fira Mediterrània de Manresa. Justament la Fira, celebrada el 3, 4, 5 i 6 de novembre, ha estat el primer escenari on s'ha donat a conèixer l'ESPAI "A", a través d'un estand pertanyent al Centre de Promoció de Cultura Tradicional i Popular Catalana.

Es tracta d'un projecte amb vocació de continuïtat, dissenyat per evolucionar any rere any amb la incorporació de nous espais, noves produccions i nous reptes amb un doble objectiu: incentivar les produccions de proximitat i la generació de nous públics.

Federacio Ateneus - Espai A

Què és l'Espai "A"

espaiA
espaiA
Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar