Xerrada debat

Divendres 28 d'octubre de 2011 a les 8 del vespre
Xerrada debat

"Decreixement: l'atzurac del creixement i
la necessitat de repensar el nostre mˇn"


a cÓrrec de Ramon Alcoberro, llicenciat en filosofia.

conferencia

Ramon Alcoberro i Pericay (Pals, Baix EmpordÓ, 1957) Ús un fil˛sof catalÓ, deixeble de Xavier Rubert de Ventˇs i de JosÚ MarÝa Valverde, amb qui estudiÓ a la Universitat de Barcelona (1975-1980). Fou l'autor del primer assaig de filosofia de la postmodernitat publicat en catalÓ "El desordre cÝvic" (1983). Es formÓ al Col·legi de Filosofia i pertany a l'anomenada Generaciˇ de la transiciˇ, el grup dels fil˛sofs universitaris postmarxistes aparegut al llarg de la dŔcada de 1980 i que han publicat bona part de la seva obra en catalÓ (Norbert Bilbeny, Gerard Vilar, MercŔ Rius o Gonšal Mayos Solsona). El seu pensament evolucionÓ del postmodernisme a l'utilitarisme liberal. Ha rebut els premis Extraordinari Fi de Carrera, Arnau de Vilanova, Serra Hunter i Serra i Moret entre d'altres.

Antic pres polÝtic antifranquista, Alcoberro s'ha especialitat en temes d'Ŕtica i ha estat el precursor de la tecnoŔtica i de l'˙s de la xarxa en la divulgaciˇ filos˛fica en catalÓ. Ha editat i tradu´t al catalÓ textos de Diderot, D'Alembert, Voltaire, La Rochefoucauld, Mazzarino i altres pensadors de la Il·lustraciˇ, per˛ tambÚ de Thoreau i de Walter Benjamin.

Font: Wikipedia

Organitza: Associaciˇ de Ve´ns i Ve´nes de Fals

Us animem a participar-hiGeneralitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar