Conferència

Divendres 13 de maig de 2011 a les 8 del vespre
Conferència sobre
"Crisi econòmica, crisi de valors i estat del benestar"

a càrrec del filòsof i teòleg Francesc Torralba

conferencia

Organitza: Associació de Veïns i Veïnes de Fals

Us hi esperemconferencia Francesc Torralba

Francesc Torralba va néixer a Barcelona el 15 de maig de l967. Va estudiar filosofia en la Universitat de Barcelona i teologia en la Facultat de Teologia de Catalunya.Francesc Torralba Va acabar la llicenciatura en filosofia en 1990 i va rebre el Premi Extraordinari de Llicenciatura al millor expedient acadèmic. Posteriorment va ampliar estudis a la Universitat de Copenhaguen on va estudiar llengua danesa per fer la seva tesi sobre el pensador Soeren Kierkegaard, que va defensar el 1992 i gràcies a la qual va obtenir el Premi Extraordinari de Doctorat a la millor tesi de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. També va realitzar la llicenciatura en Teologia (1993) sobre la cristologia de Kierkegaard i va defensar la tesi doctoral en teologia sobre el pensament antropològic del teòleg catòlic Hans Urs Von Balthasar (1997).

Al llarg de la seva trajectòria professional ha rebut diferents premis d'assaig en llengua catalana i ha publicat més de cinquanta llibres de filosofia sobre temes molt variats. Publica en diverses revistes especialitzades i també és molt present en els mitjans de comunicació social a Catalunya. Durant la seva vida acadèmica ha rebut diferents beques i ajuts del Ministeri d'Educació i d'Assumptes Exteriors per realitzar estudis i projectes d'investigació.

En l'actualitat és Professor de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i imparteix cursos i seminaris en moltes altres universitat d'Espanya i de Sud Amèrica. Ensenya Història de la Filosofia contemporània i Antropologia filosòfica i alterna la seva activitat docent amb l'ofici d'escriure. Imparteix conferències per tot el país i participa en congressos de caràcter nacional, europeu i internacional. Forma part de diversos comitès d'ètica. Actualment és director de la Càtedra Ethos d'ètica aplicada a la Universitat Ramon Llull i Director del Ramon Llull Journal of applied Ethics. El seu pensament s'orienta cap a l'antropologia filosòfica i l'ètica. Emmarcat dins del personalisme contemporani, planteja en la seva obra una anàlisi de les qüestions centrals de l'existència humana (el sofriment, el silenci, la mort, Déu, el sentit, la llibertat) des d'una perspectiva filosòfica que tracta d'integrar la riquesa de l'herència judeocristiana i els corrents filosòfics moderns i contemporanis.

És vicepresident de la Societat Hispànica d'Amics de Soeren Kierkegaard (SHAK) Francesc Torralbacom a especialista que és d'aquest autor que ha traduït del danès al català, i coneix a fons el pensament de Friedrich Nietzsche. Els seus primers llibres estan dedicats al pensament del jove Nietzsche, Cercles infernals (1990) i L'eternitat de l'instant (1994). Està essencialment preocupat per articular una filosofia oberta al gran públic que pugui alternar profunditat i claredat a l'hora. Entre el seus llibres més celebrats, cal destacar: Antropologia del cuidar (1998), Explorar el sentit de la realitat (2000), Rostre i sentit de l'acció educativa (2001), Ètica del cuidar (2001), Cent valors per viure (2001), Vint-i-cinc catalans i Déu (2002), ¿Un altre món és possible? (2003), ¿Què és la dignitat humana? (Editorial Herder) (2004), Pares i fills (2003), Cartes al fill que encara no té nom (2005), El civisme planetari (explicats als meus fills) (2005), L'art de saber escoltar (2006), Els mestres de la sospita: Marx, Nietzsche i Freud (2007), El sentit de la vida (2008), Biblioteca Francesc Torralba dedicada a valors amb títols com La Tendresa, La Paciència o L'Amistat, (2008), Planta cara a la mort (2008), Sosegarse en un mundo sin sosiego (2009) i Inteligencia Espiritual (2010). Part de la seva obra ha estat traduïda al castellà, l'alemany, el francès, l'italià i el portuguès.

Entre les seves aficions més destacades està l'esport. Gran corredor de fons, ha participat en diverses maratons (Barcelona, Madrid, Bàscones de Ojeda), i cross de muntanya (pujada al Coll de Pal). La bicicleta és una altra de les seves passions, i alterna la mountain bike amb la bicicleta de carretera. La muntanya també l'apassiona i quan el seu temps lliure li ho permet no dubta a fer alguna escalada pels Pirineus o Pics d'Europa, lloc i font de la seva inspiració.

És casat i pare de cinc fills.

Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar