Festa de l'Esperança

A les 11 h del mati celebració de l'Eucaristia a l'Ermita del Grau.

Entrega del Guardó de l'Esperança a Ignasi Torras Garcia per la seva col·laboració i ajuda constant des de fa molts anys a tants actes i celebracions i que tanmateix esperem poder continuar gaudint amb tant d'encert i disposició.

El tradicional joc del torroner i el sorteig del gall acompanyen la celebració.

ESCRIT D'AGRAÏMENT
IGNASI TORRAS i GARCIA - FESTA DE L'ESPERANÇA

Amigues i amics de la Parròquia de Sant Vicenç de Fals, de l'Associació Cultural i Recreativa de Fals, de l'Associació de Veïns, de l'Obra Social de la Cooperativa UMAC.

Moltes gràcies per el "Guardó de l'Esperança" que m'heu concedit. És per mi un gran honor de rebre'l, perquè ve d'un poble magnífic i encisador; un poble que estima i protegeix la seva historia i les seves tradicions, com el tresor més preuat.

L'any que ve, farà una vintena d'anys - el 26 de maig de 1991 - que vaig viure amb vosaltres, el retorn de l'antiga imatge de la Mare de Déu, que havia vist al Museu de la Seu. Una diada memorable. Em va correspondre portar els cants dels que l'acompanyaven pel camí; a mida que ens apropávem al tossalet, on ara som, les mirades i emocions dels que la retrobaven, eren indescriptibles... es d'aleshores vaig participar per primera vegada en aquesta festa de l'Esperança, i d'ençà, quasi cada any fins avui.

Gràcies per la confiança que m'heu donat al llarg dels anys; la de participar a l'acte inaugural de la restauració de l'Església Parroquial; la recuperació de la melodia dels Goigs a la Mare de Déu del Grau, el Pròleg de l'inefable "Pessebre a les Torres de Fals" de l'any 1999; el Pregó de la Festa Major 2005, i tantes coses... Em plau d'acompanyar els cants a l'església, i per damunt de tot, gràcies per l'amistat que ens uneix. Sou unes persones transparents, bondadoses, treballadores; els grans i els ancians, sou un pou de saviesa, exemple i espill pels joves que van creixent.

Moltes gràcies pel "5é Guardó de l'Esperança" que m'heu concedit. Moltíssimes gràcies. I, prepareu-vos pel Pessebre 2010. No podeu imaginar la joia que doneu els que us venim a veure, mentre vosaltres feu honor a les arrels solidàries i cristianes.

I, acabo agraït, honorant aquells que ens han deixat al llarg dels darrers anys i aquest any, i ho faig amb unes paraules que va escriure Mn. Màrius, en ocasió del retorn de la imatge de Santa Maria del Grau:

"El nostre poble exulta, torna la desitjada a casa nostra .... Un munt de voluntats ho han fet possible.... I d'ara endavant no ens haurem de neguitejar en els mals records i en les enyorances. Nomès caldrà deixar-nos amarar per la joia de la seva Presència. La llunyania i l'encertada mà de l'artista ens l'han feta, si cal, molt més bonica encara. Fins i tot el tènue somriure de l'lnfant retrobat a la falda de la Mare, ens sembla manifestar el goig del retorn."

Per tot plegat, gràcies. Moltíssimes gràcies.

Ignasi Torras i Garcia
Manresa, 19 de desembre de 2010 (IV Diumenge d'Advent)

Fotos 2009

festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança
festa de la esperança


Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar