Cloenda 32a edició del Pessebre Vivent del Bages

Diumenge 24 de gener, cap a les 2 del migdia
Al casal de Fals es fará un dinar de cloenda de les representacions del Pessebre Vivent del Bages.

Caldrà apuntar-se a Marta tel. 93 836 80 03 (data límit 17 de gener)2009-01-25-2-00 Cloenda 31a edici¢ del

Pessebre Vivent del Bages
Enguany, les tradicionals representacions del Pessebre Vivent del Bages es dediquen a Joan Amades. Any Joan Amades

CLOENDA DINAR DE PESSEBRE 2009/2010

Bona tarda a tothom.

Desprès d'un bon dinar de Pessebre, i esperem que aquest ho hagi estat, normalment, algú puja damunt d'aquest escenari per explicar unes quantes coses de com ha anat el Pessebre, quanta gent ha passat per taquilla, quines incidències s'han presentat, etc.

Aquest any, també farem això. I com a entrada us volem explicar que el nostre Pessebre rep visitants de molts llocs diversos. Sense anar més lluny, apart de les persones que viuen a Catalunya, ens han vingut a veure persones d'Holanda, d'Irlanda, d'Osca... etc.

A més de la diversa procedència del públic, es ben curiós com en algunes representacions ens han visitat agrupacions de molts tipus diferents, per exemple: de boletaires, de pescadors, de vídues, de puntaires, de petanca, de tofoners, i també de diverses entitats culturals i recreatives com la nostre.

Fins ara mai, però, no ens havien vingut a veure assistents a convencions. I aquest any s'ha donat el cas. Per primera vegada un grup de directius de multinacional que estaven fent una Convenció a l'Hotel Husa de Barcelona, s'han sentit atrets pel nostre modest Pessebre, i el dia 28 ens van venir a veure.

Aquests directius pertanyen a una coneguda empresa que es dedica a l'optimització del treball, relacions laborals, gestió de personal.., i destaquen entre les seves múltiples activitats la destinada a formular propostes de regulació temporal, conegudes com ERE. Aquesta gent, potser per jugar, potser seriosament, com un exercici dels que fan a les seves reunions, i sense que per part de la coordinació del pessebre se'ls hi demanés, ens han fet arribar tot un seguit de recomanacions referides al nostre Pessebre, que hem pensat que seria avinent que coneguéssiu.

Les fonamenten totes elles en el difícil moment que estem patint, en que degut a la Crisi, es fa necessari reduir el màxim nombre de despeses, per tal d'intentar que l'activitat pugui tirar endavant en espera de temps millors. Les propostes que presenten, afecten als personatges següents:

Pastors:

Per a ningú és un secret que en tots els pessebres hi ha més pastors que ovelles (que a més, sempre s'escapen de la cleda), sembla absurd, però sempre ha estat així. Per descomptat ens veiem obligats a desfer-nos de tots, menys un. Instal·larem pastors elèctrics (tanques electrificades) amb la finalitat de controlar a les ovelles, i, una vegada instal·lat, es planteja la possibilitat de substituir, en breu, al pastor per un gos amb experiència.

Personatges gremials:

És sorprenent la quantitat d'artesans i altre gent sense cap ofici definit que hi pot haver en un pessebre: el ferrer (que porta anys picant el mateix ferregot), el cadiraire (que l'única cadira bona que remena, es en la que s'asseu), el de la llenya (que per cert ja fa temps que no se'l veu), el fuster (fent una deslleial competència a Sant Josep que s'ha agafat baixa paternal), les botigueres, remeieres i animaleres (que no paren de xerrar entre elles, i per tant no venen ni un cacauet) malgrat que també, es sorprenent veure els pocs clients que hi ha. També hi ha els pica pedrers (que piquen amb martellets de trencar ametlles), els que treuen aigua del pou (que es conegut per tothom, no té aigua), de les rentadores (que sempre pengen la mateixa roba),... i tants altres.

La decisió que hem pres és acomiadar a tots els artesans i mercaders, és dur, però no queda un altre remei. En el seu lloc es pot contractar a un xinès, que en un petit comerç fabricarà i vendrà tots els objectes que venien els artesans i ho farà les 24 hores del dia (si el xinès decideix subcontractar 15 menors per a treure el treball és un tema en el qual no ens hem de ficar)

Hostaler:

Aquest es un quadre nou que volíem posar abans de la cova del naixement per ser més fidels al guió Bíblic. Segons l'estudi, això ja no caldrà. Els tres personatges que teníem pensats, seran substituïts pel xinès. Ell es farà càrrec també de la posada. A més, últimament havien arribat queixes d'atenció al client per part de Josep i María. La posada podria funcionar amb el sistema de llit calent.

Bugaderes:

Quina mania tenen en els pessebres amb rentar la roba, amb lo freda que ha d'estar l'aigua, amb tant glaç i tanta neu. Se suprimeixen els treballs de bugaderes, que a més estan ocupats sempre per dones. Cadascun es rentarà la seva roba en les estones lliures, potenciant així l'equiparació de sexes en qüestió de tasques domèstiques.

Ángel anunciador:

Suprimits gairebé tots els pastors, no té sentit la figura d'un àngel anunciador per donar la bona nova a les ovelles. Se substitueix per un rètol lluminós, on a més podrem anunciar les ofertes del xinès.

Palau de Herodes:

A Herodes el mantenim en el seu lloc, no és que faci molt, però mana, té noies i personal al voltant, i no és qüestió de posar-se a acomiadar directius. A més a més, fa patxoca amb el sofà nou que porta aquest any.

Soldats:

Ens quedem amb dos per raons de seguretat, (que bastant calenteta està la zona, i prou "manguis" que hi ha amb tot això del coure), però els externalitzem. Els contractarem per mitjà de "Prosegur" perquè ens prestin servei com guardes de seguretat. Estalviem en costos fixos i guanyem en flexibilitat.

Vianants:

És sorprenent veure la quantitat de personatges que abunden en el pessebre sense fer res, absolutament res. Tots acomiadats!. Això ho havien d'haver fet fa temps.

Vianant que passeja amb obsequis:

Hem observat que altres grup de gent, una mica menys ociosos, però no gaire més productius, fan veure que es dirigeixen cap al portal amb la més variada quantitat d'objectes. Un amb una gallina, altre amb una ovella, altre amb una cistella, altre amb un farcellet (què durà el misteriós personatge del farcellet?),... Ja que tots tenen la mateixa destinació, organitzarem un servei de logística per a rendibilitzar el procés. Acomiadarem a tots els personatges, un d'ells es quedarà amb nosaltres per mitjà de l'ett, i amb ajuda d'un animal de càrrega recollirà les viandes cada tres dies i les acostarà al portal.

Reis Mags:

Per descomptat amb un sol rei és més que suficient, per a dur l'or, l'encens i la mirra. Eliminem dos reis, dos cavalls i els patges. Possiblement ens quedarem amb el rei negre per a no ser acusats de racistes, a més és possible que vulgui treballar sense que el donem d'alta. Hem d'estudiar, també, la possibilitat de deixar només l'encens i vendre l'or i la mirra a un altra companyia, ja que devem reduir al màxim la inversió en regals d'empresa.

Mula i bou:

L'única funció d'aquests animals és donar calor. Aquesta funció serà ocupada per una foguera, que gasta menys combustible. Realitzarem un "assessment center" amb els dos animals, i el que ho superi, treballarà com animal de càrrega en el servei de logística abans citat.

Sant Josep i la Mare de Déu:

Està més que demostrat que el treball que fan ambdós en el portal pot ser ocupat per una sola persona, i evitem dues baixes de maternitat/paternitat. Per raons de paritat ens quedem amb la Mare de Déu i, lamentablement, hem d'acomiadar a Sant Josep (amb el que s'havia empassat l'home en aquesta empresa)

El nen Jesús:

Malgrat la seva joventut té molta potència, i a més sembla ser que el seu pare és un peix gros. El mantenim com a becari amb un sou de porqueria, fins que ens demostri la seva vàlua, o ens permeti fer tràfec d'influències amb el seu pare.

El pessebre quedaria doncs de la següent forma:

Serà mes insuls que altres anys, però s'hauran estalviat una pasta molt considerable, i sempre poden venir temps millors!

No cal que us diguem que aquesta proposta, apart de fer-nos gràcia, s'ha desestimat, doncs en cap moment parla de en quina situació quedaran els coordinadors i l'altre Staff de la Direcció.

Per tant, una vegada llegit aquesta conya pessebristìca us animem a que ens vulgueu acompanyar i millorar el Pessebre, per molts anys més.

Moltes gràcies per la vostre col·laboració, dedicació i bona voluntat.

Ara us volem demanar de nou que aixequem les copes i brindem tots plegats pel nostre Pessebre!!!

Festa cloenda pessebre 2009/2010

Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009
Festa cloenda pessebre 2009


Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar