Casal de la Gent Gran

Activitats de l'any

El fet de la creació del Casal per la Gent Gran

Assemblea General del Casal de la Gent Gran

Fotos

Memòria d'activitats


2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009 Activitats any 2017

CASAL GENT GRAN
4 de gener    17:00

ACR Fals - agenda
Celebrarem la festa de Reis amb un amic invisible, on cada persona portarà un regal amb un cost màxim de 3€. Després, tot fent petar la xerrada, menjarem uns tortells de reis (gratuïts pels socis i amb el preu de 2€ pels no socis del Casal de la Gent Gran) i així acabarem de gaudir de la tarda!

TEATRE
1 de febrer    18:00

ACR Fals - agenda
El dimecres dia 1 de febrer del 2017 a les 6 de la tarda el teatre Kursaal ens presenta una obra de teatre d'intriga basada en una història d'Agatha Christie sota la direcció de Pepa Calvo i l'ajuda de Marga Parrilla.

Un home jove i atractiu és acusat de l'assassinat de la seva anciana amiga, suposadament per fer-se amb la seva herència. Contra tot pronòstic, un prestigiós advocat que acaba de tenir un atac de cor es fa càrrec de la seva defensa.
Sota la direcció de Pepa Calvo i l'ajuda de Marga Parrilla, la història adapta a una obra de teatre d'intriga ens deixarà immòbils a la butaca.

El preu de l'obra és de 6€, preu especial per majors de 65 anys, i cal abonar-lo en el moment de la inscripció. La data límit per apuntar-se és el dimecres dia 18 de gener. No us ho perdeu!

TEATRE
1 de març    18:00

ACR Fals - agenda
El dimecres dia 1 de març del 2017 a les 6 de la tarda el teatre Kursaal ens presenta un concert per passar una bona tarda.

Ve de la mà de Mont Plans, Le Croupier i les cantats i actors Aina Sánchez i Roberto G. Alonso i està dedicat a la sarsuela catalana, un d'aquells gèneres que tantes coses ens explica del passat més recent del nostre país.

El preu de l'obra és de 6€, preu especial per majors de 65 anys, i cal abonar-lo en el moment de la inscripció. La data límit per apuntar-se és el dimecres dia 15 de febrer . No us ho perdeu!

FESTA MAJOR
27 de maig    14:00

ACR Fals - agenda

Dinar de Festa Major del Casal de la Gent Gran

Caldrà apuntar-se abans del dia 24 de maig.


CAMINADES 2017
juliol i agost   
ACR Fals - agenda 2012    ACR Fals - agenda 2012
1.- Sortida de la plaça de l'Església, puntualment a les 8 hores del matí.

2.- Aquestes sortides estan subjectes a modificacions, segons el temps o per qualsevol altra motiu.

3.- Com a cloenda de les caminades, el dissabte 9 de setembre, es realitzarà una missa a les 13h i a continuació, un any més, s'organitzarà un dinar al Casal a les 14h.

Per tal de poder preparar el dinar, agrairíem que confirméssiu la assistència abans del dia 30 d'agost contactant amb el Joan Clotet (93.836.8169), l'Assumpció Griera (93.836.9022) o la Maria Capellas (652 028 931)

Esperem veure-us a les sortides d'aquest estiu!


FONT DELS PINS
5 de juliol   08:00
ACR Fals - agenda
Sortida de la plaça de l'Església, puntualment a les 8 hores del matí.


CAL TICO
12 de juliol   08:00
ACR Fals - agenda
Sortida de la plaça de l'Església, puntualment a les 8 hores del matí.


PLAÇA DE CAMPS
19 de juliol   08:00
ACR Fals - agenda
Sortida de la plaça de l'Església, puntualment a les 8 hores del matí.


EL COLLET
26 de juliol   08:00
ACR Fals - agenda
Sortida de la plaça de l'Església, puntualment a les 8 hores del matí.


CANET DE FALS
2 d'agost   08:00
ACR Fals - agenda
Sortida de la plaça de l'Església, puntualment a les 8 hores del matí.


L'ALZINA - PUNTA DEL COLL
9 d'agost   08:00
ACR Fals - agenda
Sortida de la plaça de l'Església, puntualment a les 8 hores del matí.


SANT AMANÇ
16 d'agost   08:00
ACR Fals - agenda 2016
Sortida de la plaça de l'Església, puntualment a les 8 hores del matí.


FONT DEL FORN - RAJADELL
23 d'agost   08:00
ACR Fals - agenda 2016
Sortida de la plaça de l'Església, puntualment a les 8 hores del matí.


CAL TATJÉ
30 d'agost   08:00
ACR Fals - agenda 2016
Sortida de la plaça de l'Església, puntualment a les 8 hores del matí.CLOENDA CAMINADES
9 de setembre   
ACR Fals - agenda 2016
13:00 - Missa

14:00 - Dinar al Casal
Per poder assistir al dinar cal que us apunteu contactant amb el Joan Clotet (938368169), l'Assumpció Griera (938369022) o la Maria Capellas (652028931). La data límit per apuntar­s'hi és el proper  30 d'agost.
ACR Fals - exposicio CGG 2016        ACR Fals - exposicio CGG 2016        ACR Fals - exposicio CGG 2016        ACR Fals - exposicio CGG 2016        ACR Fals - exposicio CGG 2016


Pujar Casal de la Gent Gran Pujar

El fet de la creació del Casal per la Gent Gran, que al seu dia es va plantejar dins l'ACR, va obeir a diversos motius. El principal es basava en el constant augment de persones grans dins el municipi, amb la particularitat que viuen soles, o es passen la major part del temps sense cap tipus de companyia, significant amb això que l'àmbit de relació entre elles vagi minvant. També és un fet evident que actualment la gent gran gaudeix d'una vida més llarga, i és de vital importància que continuïn desenvolupant unes tasques que els facin sentir bé amb ells mateixos.

Tanmateix, la qualitat de vida es l'aspecte més important en les relacions socials de les persones, amb eixos com la salut, la família, les relacions, l'aprenentatge, el desenvolupament de les persones, l'assistència social, etc...

Va ser per tots aquests aspectes, que l'Associació de Fals va veure que socialment podia contribuir, dins la seva modesta situació, a una de les tasques de la qualitat de vida de la gent gran com són les relacions, aprenentatges, desenvolupament de tasques i també, a que s'ho passessin el màxim de bé possible.

És per això que a partir del mes d'octubre de 1999, es va acordar en una reunió amb un grup de gent gran del poble, trobar-se al Casal tots els dimecres a la tarda, i preparar una sèrie d'activitats com: gimnàstica, cursets (d'art floral, fang, pintura ganxet, etc), xerrades, sortides, jocs diversos, curset d'Història de Catalunya, etc.

Totes aquestes activitats estan coordinades per una monitora i la comissió d'avis elegits democràticament a l'assemblea del mes de setembre del 2007.

L'objectiu principal era potenciar les capacitats de memòria, atenció i donar un sentit recreatiu. Referent a l'activitat física, l'objectiu és potenciar les capacitats físiques, coordinatives, senso-preceptives, cognitives i de relació de les persones assistents a partir del programa d'activitats física i ioga.

Les diverses activitats es portem a terme el dimecres a la tarda, ampliant-ho a altres dies, a partir de l'últim trimestre del 2007 i durant el curs 2008 totes les activitats extres ja es programen un altre dia de la setmana, l'intenció es fer que siguin de dos dies fixes a la setmana, el primer el dimecres i el segon variable.

Val a dir que l'experiència d'aquests anys ha estat molt vàlida i enriquidora, cada vegada són més les persones que hi participen i en aquest moments hi ha una mitjana de 50 persones que prenen part en totes les activitats. Activitats que cada any es van incrementant.

Pujar Activitats del Casal de la Gent Gran ACR de Fals Pujar

Cursos i Tallers dels dimecres a la tarda -a les 16:00-
- Gimnàstica: tot el curs cada setmana amb l'Emma Puicercús de monitora.
- Manualitats: tot el curs (cada 15 dies) amb la Mª Teresa Vilallonga de monitora.
- Pintura: tot el curs (cada 15 dies) amb el Josep Mª Massegú de monitor.

Dins el marc de la Festa Major
Exposició de pintures i treballs que s'han fet durant el curs dintre el Casal de la Gent Gran.

Altres activitats
- Cada setmana es juga a la petanca.
- Cada setmana es fan jocs de sobretaula, cartes i domino entre d'altres.
- Es fan sortides al Teatre, alguna excursió, xerrades...
- Durant els mesos d'estiu, cada setmana es fa una sortida, dimecres a les 8 del matí, per anar a punts d'interès dels voltants, amb el que s'aconsegueix la cohesió i participació dels participants.

Memòria d'activitats

2016      2015      2014      2013      2012      2011      2010      2009      2008      2007      2006      2003      2001     


Pujar Fotos Pujar

Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis     Casal avis    


Generalitat de Catalunya - Cultura           Ajuntament Fonollosa          Fonollosa terra de olors
Menu Pujar